Rusia va accepta cumpărarea de gaze și petrol cu Bitcoin. Cu cât a crescut prețul monedei

Ultima actualizare:

Confruntată cu sancțiunile înăsprite din partea Occidentului, din cauza invaziei sale în Ucraina, Rusia ia în considerare acceptarea criptomonedei Bitcoin ca metodă de plată pentru exporturile sale de petrol și gaze.

bitcoin crypto jpg

Într-o conferință de presă filmată joi, președintele comitetului pentru energie al Dumei de Stat a Rusiei a declarat că atunci când vine vorba de țări „prietenoase” precum China sau Turcia, Rusia este dispusă să fie mai flexibilă cu opțiunile de plată.

Președintele Pavel Zavalny a spus că moneda națională fiat (cash) a cumpărătorului, dar precum și Bitcoin sunt considerate modalități alternative de a plăti pentru exporturile de energie ale Rusiei.

Vezi și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

„De mult am propus Chinei să trecem la decontări în monede naționale pentru ruble și yuani”, a spus Zavalny. „Cu Turcia, vor fi lire și ruble.”

Declarația nu s-a oprit cu monedele tradiționale.

„De asemenea, puteți tranzacționa Bitcoin”, a spus el.

Cu cât a crecut Bitcoin în ultimele 24 de ore

Bitcoin a crescut cu aproape 4% în ultimele 24 de ore, până la valoarea de aproximativ 44.000 dolari. Prețul criptomonedei a crescut în perioada în care știrile despre remarcile lui Zavalny au trecut pentru prima dată.

Președintele energetic a dublat, de asemenea, promisiunea președintelui Vladimir Putin, miercuri, de a cere țărilor „neprietenoase” să plătească gazul în ruble rusești. Anunțul lui Putin a dus la creșterea prețurilor la gaze în Europa, din cauza temerilor că mișcarea ar putea agrava o piață a energiei aflată deja sub presiune.

Citește și Țara est-europeană care a adoptat Bitcoin și Ethereum. Cum îți va influența portofelul

„Dacă vor să cumpere, lăsați-i să plătească fie în valută, iar acesta este aur pentru noi, fie să plătească așa cum este convenabil pentru noi, aceasta este moneda națională”, a spus Zavalny, în comentarii care au reluat avertismentul președintelui cu o zi înainte.

Deși SUA au interzis importurile de petrol rusesc ca parte a răspunsului său la războiul Moscovei împotriva Ucrainei, surse interne au declarat pentru redacția CNBC că este puțin probabil ca Uniunea Europeană să urmeze exemplul, având în vedere dependența sa puternică de energia din Rusia.

„Rusia caută în mod clar să se diversifice în alte monede”, a declarat Nic Carter, cofondatorul Coin Metrics. Acesta a mai declarat că Rusia s-a pregătit pentru acest tip de tranziție din 2014.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net