Țara est-europeană care a adoptat Bitcoin și Ethereum. Cum îți va influența portofelul

În urmă cu o lună, parlamentul Ucrainei a adoptat un proiect de lege pentru legalizarea criptomonedelor, pregătind un cadru legislativ pentru reglementarea și gestionarea criptomonedelor precum Bitcoin și Ethereum.

bitcoin criptomonede jpg

Astăzi, președintele țării, Volodimir Zelenski, a semnat acel proiect de lege, intitulat „Despre activele virtuale”, care stabilește un cadru legal pentru ca țara să opereze piața cripto reglementată.

Potrivit rapoartelor venite de la CointelegraphCoindesk și alte puncte de vânzare axate pe active digitale, exchange-urile și firmele care manipulează criptomonede vor fi acum obligate să se înregistreze la guvern pentru a opera legal în Ucraina, iar băncilor li se va permite să deschidă conturi pentru firmele cripto. 

O țară importantă a intrat în domeniul cripto

De asemenea, legea conferă Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori a Ucrainei capacitatea de a determina politicile țării privind activele digitale, de a emite licențe companiilor care se ocupă cu criptomonede și de a acționa ca un supraveghetor financiar. Într-adevăr, parlamentul Ucrainei a adoptat anterior o lege care legaliza criptomonedele în septembrie, dar președintele Zelenski a respins proiectul de lege la scurt timp după aceea, declarând că țara nu își poate permite să susțină un nou organism de reglementare pentru gestionarea criptomonedelor.

Odată cu noua lege în vigoare, primul schimb criptografic al Ucrainei, Kuna, nu se va mai limita la a ajuta țara să cheltuiască donațiile direct cu furnizori prietenoși cu criptomonede, ci să transforme criptomonede în bani cash atât de necesari. Între timp, țara a încheiat, de asemenea, un parteneriat cu exchange-ul Bahamas FTX, pentru a converti contribuțiile cripto la războiul Ucrainei în bani cash printr-un depozit la Banca Națională a Ucrainei.

„Ideea principală este de a deveni una dintre cele mai importante jurisdicții din lume pentru companiile cripto”, a declarat Alex Bornyakov, ministru adjunct la Ministerul Transformării Digitale din Ucraina.

Guvernul Ucrainei acceptă donațiile prin intermediul criptomonedelor din partea susținătoilor ce doresc să ofere o mână de ajutor soldaților împotriva atacurilor ordonate de către Moscova.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net