Ucraina va vinde războiul pe care-l poartă sub formă de NFT

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Viceprim-ministrul ucrainean și ministrul transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a promis săptămâna trecută că va elibera jetoane nefungibile (NFT) care vor permite țării să strângă mai multe fonduri pentru a sprijini forțele armate în eforturile privind războiul ruso-ucrainean cu care țara se confruntă puternic din 24 februarie.

ucraina bitcoin crypto jpg

Ministrul adjunct al Transformării Digitale al Ucrainei privind dezvoltarea industriei IT, Alex Bornyakov, a declarat acum că țara va prezenta artă reprezentând știri despre războiul său cu Rusia și le va vinde ca NFT. Bornyakov a scris pe Twitter, săptămâna trecută, că fondurile strânse prin crypto, până acum, au ajutat țara să cumpere mii de veste antiglonț, hrană pentru soldați și civili, medicamente și alte provizii pentru forțele armate.

Cum va funcționa NFT-ul despre Ucraina?

Potrivit unei declarații a lui Bornyakov către The Guardian, țara creează o colecție de NFT care va fi „ca un muzeu al războiului ruso-ucrainean. Vrem să spunem lumii în format NFT.” Bornyakov a spus că fiecare NFT din colecție va adăposti o piesă de artă care spune o poveste dintr-o sursă de știri de încredere. „Vrem să fie cool, arătos și este nevoie de timp”, a adăugat el.

Guvernul ucrainean a anunțat un proiect NFT pe 3 martie, după ce a anulat airdrops-urile pentru cei care au donat criptomonede guvernului. „Vom anunța în curând NFT pentru a sprijini forțele armate ucrainene”, a spus Mykhailo Fedorov într-un tweet , fără a oferi alte detalii despre proiect.

Încă de la începutul invaziei, guvernul ucrainean a pus la dispoziție mai multe surse pentru donarea de criptomonede, pentru a ajuta țara ce se confruntă cu cel mai mare conflict militar de pe teritoriul Europei din ultimii 70 de ani .

De asemenea, prin intermediul criptomonedelor, utilizatorii pot să transfere direct în portofelele digitale fie ale guvernului din Ucraina, fie în conturile civililor ce se duc în fiecare zi să procure hrană și provizii pentru cei ce se ascund de bombardamente. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net