Povestea El Salvador, țara care și-a salvat economia și a construit spitale folosind Bitcoin

El Salvador a introdus Bitcoin ca monedă legală de schimb în septembrie 2021, iar mișcarea pare să fi avut ca rezultat o creștere semnificativă atât a PIB-ului național, cât și a dezvoltării turismului local.

bitcoin crypto jpg

Potrivit ministrului Turismului din El Salvador, Morena Valdez, se estimează că afacerile turistice au crescut cu peste 30% de la intrarea în vigoare a legislației Bitcoin în septembrie. Între timp, PIB-ul țării a crescut cu 10,3% în 2021, potrivit unui anunț separat al președintelui Nayib Bukele. 

Cum a reușit El Salvador să-și salveze economia

În ciuda acestei creșteri economice spectaculoase, Fondul Monetar Internațional (FMI) a recomandat țării să renunțe la adoptarea criptomonedelor pe piața de schimb, deoarece acestea nu prezintă destulă stabilitate pentru a putea fi folosite în uzul comun.

Acceptarea Bitcoin de către El Salvador, potrivit lui Valdez, a avut un impact uriaș asupra fluxului de turiști, numărul de vizitatori din SUA crescând semnificativ. Înainte de legalizarea Bitcoin, majoritatea turiștilor proveneau din țările limitrofe Americii Centrale, estimând că 60% dintre turiști provin acum din Statele Unite.

Boom-ul turistic din El Salvador a depășit previziunile guvernului, atingând 1,4 milioane de vizitatori în loc de 1,1 milioane, potrivit ministerului. 

În același timp, El Salvador s-a concentrat pe adoptarea mai multor politici privind construirea de spitale și școli din profitul pe care țara l-a făcut din tranzacționarea unor cantități imense de BTC. 

Bukele a publicat recent un tweet în care explică că El Salvador a reușit o creștere de două cifre a PIB-ului pentru prima dată în istorie, după ce a adoptat legea Bitcoin.

El Salvador’s GDP grew 10.3% in 2021.And now its exports (a main driver of economic growth) grew 13% this January, compared to January 2021.Are we looking at another double digit GDP growth this year?By the way, El Salvador never had a double digit GDP growth before 2021. https://t.co/f9yMkPpLNJ

— Nayib Bukele 🇸🇻 (@nayibbukele) February 19, 2022

Decizia președintelui salvadorian de a introduce Bitcoin atât de puternic în economie continuă să stârnească conversații din partea investitorilor în criptomonede.

Bukele a spus anterior că adoptarea Bitcoin în țară a depășit așteptările. Anul trecut, peste două milioane de cetățeni au început să folosească portofelul Chivo într-o lună de la introducerea acestuia, potrivit guvernului.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
14 miki kpital si razvan constantinescu adrian pervoschi trenduri 2020 al patrulea jovsky studio 6 jpg jpeg
bani mita lei FOTO Shutterstock
zbor Wizz Air întârziat pe Aeroportul Otopeni jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg