╚Üara care a adopat Bitcoin ca moned─â de schimb, obligat─â de FMI s─â renun╚Ťe la utilizarea ei

27 ianuarie 2022

El Salvador este prima ╚Ťar─â din lume care a profitat de avantajul tehnologiei digitale economice. Totu╚Öi, Fondul Monetar Interna╚Ťional a ├«ndrumat ╚Ťara s─â se ├«ndep─ârteze de pia╚Ťa criptomonedele, deoarece nu ofer─â stabilitate. 

bitcoin 2007769 640 jpeg

Recent, El Salvador a fost printre ╚Ť─ârile care a profitat de c─âderea liber─â care a survenit ├«n acest weekend, achizi╚Ťion├ónd 410 monede Bitcoin, la un pre╚Ť cu 50% mai mic dec├ót valoarea sa maxim─â, ├«nregistrat─â ├«n noiembrie 2021.

Evolu╚Ťia criptomonedelor a ├«ndrept─â╚Ťit statul El Salvador s─â doreasc─â s─â se extind─â tot mai mult ├«n aceast─â direc╚Ťie. ├Än ╚Ötiri recente, ╚Ťara pl─ânuia s─â construiasc─â un ora╚Ö exclusiv Bitcoin, unde aceasta a fi moneda oficial─â de schimb, iar toate aparaturile ar fi urmat s─â foloseasc─â BTC pentru schimb.

El Salvador, ├«ndrumat s─â renun╚Ťe la Bitcoin, chiar dac─â pl─ânuia s─â construiasc─â 20 de ╚Öcoli din profit

Chiar ╚Öi a╚Öa, bucuria statului nu a durat foarte mult. ├Äntr-un comunicat publicat de c─âtre Fondul Monetar Interna╚Ťional - FMI pe 25 ianuarie, El Salvador este ├«ndrumat s─â se ├«ndep─ârteze c├ót mai repede de pia╚Ťa criptomonedelor, deoarece acestea nu ofer─â stabilitatea economic─â necesar─â de care are nevoie un stat.

ÔÇ×Adoptarea unei criptomonede ca mijloc legal implic─â ├«ns─â riscuri mari pentru integritatea financiar─â ╚Öi a pie╚Ťei, pentru stabilitatea financiar─â ╚Öi protec╚Ťia consumatorilor. De asemenea, poate crea datorii contingenteÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul FMI.

El Salvador a adoptat, oficial, Bitcoin ca moned─â de schimb ├«n septembrie 2021. Reprezentan╚Ťii ╚Ť─ârii au declarat c─â pl─ânuiesc s─â foloseasc─â fondul din Bitcoin pentru a construi peste 20 de ╚Öcoli. Construc╚Ťia celor 20 de noi ╚Öcoli op╚Ťinute din profitul Bitcoin se adaug─â celor 400 de ╚Öcoli din programul My New School. Chiar ╚Öi a╚Öa reprezentan╚Ťii FMI au subliniat ÔÇ×necesitatea unei reglement─âri stricte ╚Öi a unei supravegheri a noului ecosistem Chivo ╚Öi BitcoinÔÇŁ.

Joi, 27 ianuarie, pre╚Ťul unei unit─â╚Ťi digitale Bitcoin era cotat la 36.162,40 de dolari americane per unitate, afl├óndu-se ├«ntr-o u╚Öoar─â cre╚Ötere fa╚Ť─â de zilele trecute. Chiar ╚Öi a╚Öa, criptomoneda r─âm├óne departe de pre╚Ťul ├«nregistrat ├«n noiembrie, de 60.000 de dolari americani per unitate digital─â.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

cub oana roman png
survivor3 png
BeFunky collage (7) jpg
2 bd foto1 Hepta Mediafax Foto ZUMA Press Hepta jpg
Johnny Depp ┼či Amber Heard au divor┼úat ├«n 2017, dup─â 15 luni de c─âsnicie jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vaccin sinovac jpeg
cherries ge681e00cc 1920 jpg
extrageri loto
calendar ortodox 2021 17 mai sfantul apostol andronic si sotia sa iunia png
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg