Piața criptomonedelor după acest weekend, la un pas de prăbușire
Prețul unei unități Bitcoin a ajuns la un nou minim, anul acesta, după ce a atins suma de 34.000 USD per unitate digitală, în acest weekend. Bitcoin este acum la cel mai jos nivel al său din anul acesta, deprecierea acestuia fiind cu 48% mai mică decât cel mai înalt preț pe care acesta l-a atins vreodată, acum două luni, pe 10 noiembrie 2021, când a trecut peste pragul de 69.000 USD per unitate digitală. Doar în această săptămână, criptomoneda bitcoin a pierdut 17% din valoarea acesteia, iar un număr tot mai mare de investitori sunt curioși când se va încheia această scădere.
Piața criptomonedelor, la un pas de prăbușire
Scăderile din piața criptomonedelor a început joi, 20 ianuarie, culminând cu prăbușirea bursei de pe Wall Street. În urma acestor evenimente, au decis să-și retrage investițiile din domeniile virtuale, pentru a le reinvesti în domenii materiale. De asemenea, această scădere a culminat și cu anunțul făcut de Banca Națională a Federației Ruse, care a decis să interzică minarea și tranzacționarea de criptomonede pe teritoriul acesteia. Într-o notă informativă, Rusia este a treia țară din lume ca importanță pe piața criptomonedelor.
De asemenea, Bitcoin a fost lovit și de valul de proteste ce a survenit în Kazahstan, țara din centrul Asiei fiind răspunzătoare pentru minarea unor cantități enorme de Bitcoin, după ce țara a fost deconectată de la internetul global, în încercarea de a dărâma regimul autoritarian.
De asemenea, piața criptomonedelor a scăzut în același timp cu Bitcoin. Moneda din urmă fiind răspunzătoare pentru evoluția tuturor criptomonedelor. De exemplu, dacă Bitcoin scade cu 10% în 24 de ore, celelalte criptomonede vor urma trendul pieței.
Economia pieței cripto a pierdut o valoare semnificativă, săptămâna trecută, iar foarte mulți oameni vorbesc despre prăbușirea acesteia pe rețelele sociale. Tendințele de pe Twitter indică hashtag-uri precum #cryptocrash și #bitcoincrash, alături de discuțiile despre Michael Saylor și Bitcoin, de la Microstrategy. Investitorii s-au întrebat dacă Saylor și Microstrategy își vor vinde sau nu Bitcoinul colectat. De asemenea, oamenii au pus la îndoială că Tesla deține Bitcoin pe termen lung, scrie news.bitcoin.com.
Elon Musk, deținătorul companiei Tesla, este cunoscut în spațiul public pentru influența pe care acesta o are pe piața criptomonedelor la scară largă, fiind atât de influent pe Twitter încât poate influența traiectoria unei monede printr-o simplă postare. Recent, fenomenul Dogecoin a recunoscut o creștere impresionantă, datorită postărilor lui Musk. Dogecoin este o monedă satirică, făcută în mod special pentru a lua în derâdere modul în care piața criptomonedelor funcționează. Chiar și așa, în urma postărilor lui Musk, creatorii monedei s-au hotărât să investească mai mult capital în aceasta, pentru a îl face un proiect de sine stătător.
Puteți urmări știrile Click! și pe Google News