Pia╚Ťa criptomonedelor dup─â acest weekend, la un pas de pr─âbu╚Öire

24 ianuarie 2022

Pre╚Ťul unei unit─â╚Ťi Bitcoin a ajuns la un nou minim, anul acesta, dup─â ce a atins suma de  34.000 USD per unitate digital─â, ├«n acest weekend. Bitcoin este acum la cel mai jos nivel al s─âu din anul acesta, deprecierea acestuia fiind cu 48% mai mic─â dec├ót cel mai ├«nalt pre╚Ť pe care acesta l-a atins vreodat─â, acum dou─â luni, pe 10 noiembrie 2021, c├ónd a trecut peste pragul de 69.000 USD per unitate digital─â. Doar ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â, criptomoneda bitcoin a pierdut 17% din valoarea acesteia, iar un num─âr tot mai mare de investitori sunt curio╚Öi c├ónd se va ├«ncheia aceast─â sc─âdere.

bitcoin 0 jpeg

Pia╚Ťa criptomonedelor, la un pas de pr─âbu╚Öire

Sc─âderile din pia╚Ťa criptomonedelor a ├«nceput joi, 20 ianuarie, culmin├ónd cu pr─âbu╚Öirea bursei de pe Wall Street. ├Än urma acestor evenimente, au decis s─â-╚Öi retrage investi╚Ťiile din domeniile virtuale, pentru a le reinvesti ├«n domenii materiale. De asemenea, aceast─â sc─âdere a culminat ╚Öi cu anun╚Ťul f─âcut de Banca Na╚Ťional─â a Federa╚Ťiei Ruse, care a decis s─â interzic─â minarea ╚Öi tranzac╚Ťionarea de criptomonede pe teritoriul acesteia. ├Äntr-o not─â informativ─â, Rusia este a treia ╚Ťar─â din lume ca importan╚Ť─â pe pia╚Ťa criptomonedelor.

De asemenea, Bitcoin a fost lovit ╚Öi de valul de proteste ce a survenit ├«n Kazahstan, ╚Ťara din centrul Asiei fiind r─âspunz─âtoare pentru minarea unor cantit─â╚Ťi enorme de Bitcoin, dup─â ce ╚Ťara a fost deconectat─â de la internetul global, ├«n ├«ncercarea de a d─âr├óma regimul autoritarian.

De asemenea, pia╚Ťa criptomonedelor a sc─âzut ├«n acela╚Öi timp cu Bitcoin. Moneda din urm─â fiind r─âspunz─âtoare pentru evolu╚Ťia tuturor criptomonedelor. De exemplu, dac─â Bitcoin scade cu 10% ├«n 24 de ore, celelalte criptomonede vor urma trendul pie╚Ťei.

Economia pie╚Ťei cripto a pierdut o valoare semnificativ─â, s─âpt─âm├óna trecut─â, iar foarte mul╚Ťi oameni vorbesc despre pr─âbu╚Öirea acesteia pe re╚Ťelele sociale. Tendin╚Ťele de pe Twitter indic─â hashtag-uri precum #cryptocrash ╚Öi #bitcoincrash, al─âturi de discu╚Ťiile despre Michael Saylor ╚Öi Bitcoin, de la Microstrategy. Investitorii s-au ├«ntrebat dac─â Saylor ╚Öi Microstrategy ├«╚Öi vor vinde sau nu Bitcoinul colectat. De asemenea, oamenii au pus la ├«ndoial─â c─â Tesla de╚Ťine Bitcoin pe termen lung, scrie news.bitcoin.com.

Elon Musk, de╚Ťin─âtorul companiei Tesla, este cunoscut ├«n spa╚Ťiul public pentru influen╚Ťa pe care acesta o are pe pia╚Ťa criptomonedelor la scar─â larg─â, fiind at├ót de influent pe Twitter ├«nc├ót poate influen╚Ťa traiectoria unei monede printr-o simpl─â postare. Recent, fenomenul Dogecoin a recunoscut o cre╚Ötere impresionant─â, datorit─â post─ârilor lui Musk. Dogecoin este o moned─â satiric─â, f─âcut─â ├«n mod special pentru a lua ├«n der├ódere modul ├«n care pia╚Ťa criptomonedelor func╚Ťioneaz─â. Chiar ╚Öi a╚Öa, ├«n urma post─ârilor lui Musk, creatorii monedei s-au hot─âr├ót s─â investeasc─â mai mult capital ├«n aceasta, pentru a ├«l face un proiect de sine st─ât─âtor.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg