Ce se întâmplă pe piața criptomonedelor la început de an

#Shopping Mall 3 ianuarie 2022

Prima zi de tranzacționare a Bitcoin în 2022 a fost una cu rezultate pozitive, însă lucrurile nu arată chiar foarte bine pentru cea mai valoroasă criptomonedă din lume. 

article img

Perioada nefastă pentru Bitcoin a fost luna mai a anului 2021. De la prăbușirea de atunci a monedei virtuale, Bitcoin a încercat o redresare dar nu a reușit așa cum am fi sperat cu toții. Decembrie a fost una dintre cele mai negre perioade de la marele crash din mai și abia după trei săptămâni se vede o creștere ușoară (peste 52.000 USD).

Evaluarea Bitcoin a scăzut cu 0,28% în ultimele 24 de ore și are un preț de 50.429 USD (aproximativ 37.5 lakh Rs.) la schimbul indian CoinSwitch Kuber, în timp ce bursele globale precum CoinMarketCap arată o scădere de 0,32%, la un preț de 46.939 USD ( aproximativ 34,92 lakh).

Evoluția altor monede virtuale 

Ether a înregistrat o creștere la începutul anului, spre deosebire de Bitcoin. A doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume a crescut cu aproximativ 2% în ultimele 24 de ore. La 3 ianuarie, Ether este evaluat la 4.083 USD (aproximativ 3.03 lakh Rs.) pe CoinSwitch Kuber, în timp ce valorile de pe bursele globale a scăzut la 3.796 USD (aproximativ 2,82 lakh Rs.). 

Instrumentul de urmărire a prețurilor criptomonedei de la Gadgets 360 dezvăluie o zi mixtă de tranzacționare pentru majoritatea altcoin-urilor populare. Tether, Ripple, Cardano și Polygon au fost martorii unor scăderi importante,  în timp ce Uniswap, Litecoin, Chainlink și Polkadot rămân cei mai mari perdanți ai zilei.