Cine era Mircea Popescu, cel mai bogat român în Bitcoin, mort în Costa Rica. Plimba femei cu lesa pe stradă

30 iunie 2021
image
Mircea Popescu plimba femei pe strad─â cu lesaFOTO ┼×.Cojocnean

Mircea Popescu, unul dintre primii adep┼úi ai criptomonedei Bitcoin, cercet─âtor ├«n zona crypto ┼či antreprenor, a fost g─âsit ├«necat ├«n Costa Rica. Acesta era singurul om din lume care a de╚Ťinut un milion de Bitcoin.

Pe l├óng─â interesul s─âu pentru lumea criptomonedelor, unde a ╚Öi reu╚Öit s─â ├«╚Öi formeze un nume, Mircea Popescu era cunoscut ╚Öi pentru extravagan╚Ťele sale. Popescu va r─âm├óne ├«n memoria colectiv─â ╚Öi drept tipul excentric care plimba dou─â femei ├«n les─â, ├«n centrul Timi┼čoarei, spre exemplu, via╚Ťa sa fiind una demn─â de o ecranizare.

image
Mircea Popescu era un excentricFoto: trustnodes.com

Potrivit presei din statul Americii Centrale, un b─ârbat ├«n v├órst─â de 43 de ani a fost g─âsit ├«necat pe plaja Hermosa, din provincia Puntarenas, ziari┼čtii men┼úion├ónd c─â este vorba de un ÔÇ×turist polonezÔÇŁ, pe nume Mircea Popescu.

ÔÇ×Totul s-a petrecut ├«n jurul orei 8.30 c├ónd Popescu a intrat ├«n mare pentru a ├«nota, ├«n perimetrul Tramonto. A fost luat de curent ┼či a murit pe loc. Salvamarii Jaco Beach amintesc turi┼čtilor c─â Paya Hermosa nu este o zon─â pentru ├«notÔÇŁ, scria site-ul crhoi.com din 23 iunie. Mai multe surse sus╚Ťin ├«ns─â c─â moartea acestuia nu ar fi deloc una ├«nt├ómpl─âtoare, av├ónd ├«n vedere influen╚Ťa sa pe pia╚Ťa criptomonedelor.

Mircea Popescu a fost printre primii investitori rom├óni ├«n bitcoin, ├«n perioada ├«n care aceast─â criptomoned─â ap─ârea pe pia┼ú─â. Acesta s-a n─âscut ┼či a crescut ├«n Cluj-Napoca, a tr─âit ├«n Timi┼čoara, iar apoi a p─âr─âsi Rom├ónia ┼či a locuit ├«n America, Mexic, Costa Rica ┼či Egipt.

Cum și-l amintesc oamenii pe Mircea Popescu: excentric și ciudat

La ├«nceputul anilor 2000, Mircea Popescu s-a mutat la Timi┼čoara ┼či s-a ├«nscris ├«n PNL Timi┼č. Colegii s─âi care l-au cunoscut l-au descris drept un personaj excentric, cu o via╚Ť─â tumultuoas─â.

ÔÇ×Mircea Popescu era un tip foarte excentric. (..) Dac─â unii ├«l credeau un pic dus, acum se pare c─â a fost, de fapt, un geniu. ├Än lumina de acum, pare c─â a fost un om care ┼čtie ce face. ┼×i vizionar. Aveam un mic departament ┼či am colaborat. Dar era foarte caustic ├«n limbaj, de asta ne-am ┼či ├«ndep─ârtat de el. Era ciudatÔÇŁ, a declarat Ilie Stoinel, pre┼čedintele CA al Societ─â┼úii de Drumuri Municipale din Timi┼čoara.

ÔÇ×├Äntotdeauna era cu ni┼čte doamne mai dubioase, de prin Anglia, de nu ┼čtiu de unde. Era un tip ciudat. Era dus cu sorcova. Dar era inteligent, asta pot s─â zis. ├Än c├óteva luni mi-am dat seama de ciud─â┼úeniile lui ┼či nu am mai vrut s─â am leg─âturi cu el. Cred c─â a fost dat afar─â din partidÔÇŁ, a declarat pentru Adev─ârul un alt coleg de partid, care a dorit s─â r─âm├ón─â anonim.

Dan Diaconu, fostul viceprimar al Timi┼čoarei ├«n era Robu, fostul pre┼čedinte PNL filiala Timi┼čoara, ├«┼či aduce aminte bine de Mircea Popescu.  ÔÇ×├Än primul r├ónd, el era diferit. Era un tip ciudat, dar extrem de inteligent. Vorbea despre tehnologia bitcoin atunci c├ónd ├«nc─â nimeni nu ┼čtia ce sunt criptomonedele. (..) Dar dintr-o dat─â a disp─ârut, am ├«n┼úeles c─â a plecat din ┼úar─â. L-am mai reperat de abia dup─â ce a ap─ârut cu acele fete cu lesa, prin centrul ora┼čuluiÔÇŁ, a spus acesta.

├Än 2019, mai multe care ilustrau un b─ârbat merg├ónd prin centrul Timi┼čoarei cu dou─â femei ├«n les─â au st├órnit controverse pe internet. B─ârbatul era chiar Mircea Popescu. Prin anul 2016, acesta amenin╚Ťa c─â va vinde un milion de bitcoin, pe care-i de┼úinea. ├Än 2017, Popescu a cam ie┼čit din sfera public─â ┼či s-a retras ├«n Costa Rica. 

Cui a rămas moștenirea uriașă în Bitcoin

Mircea Popescu a investit în criptomonedă într-o perioadă în care acesta nu valora mare lucru. În zilele noastrea, toţi bitcoinii pe care i-a acumulat de-a lungul timpului valorează acum miliarde de dolari.

Astfel, inevitabil, au ap─ârut deja ┼či teorii ale conspira┼úiei, potrivit c─ârora Mircea Popescu ar fi fost, de fapt, ucis, iar parolele portofelelor sale virtuale ar fi ajuns pe m├óna presupu┼čilor criminali. Dac─â ├«ns─â moartea sa a fost pur ├«nt├ómpl─âtoare, afaceristul a luat cu el ├«n morm├ónt ╚Öi ├«ntreaga sa avere. Ast─âzi un bitcoin valoreaz─â aproximativ 35.000 de dolari. 

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
alina puscas png
image
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg