Cine era Mircea Popescu, cel mai bogat român în Bitcoin, mort în Costa Rica. Plimba femei cu lesa pe stradă

Ultima actualizare:

    Mircea Popescu plimba femei pe stradă cu lesaFOTO Ş.Cojocnean
Mircea Popescu plimba femei pe stradă cu lesaFOTO Ş.Cojocnean

Mircea Popescu, unul dintre primii adepţi ai criptomonedei Bitcoin, cercetător în zona crypto şi antreprenor, a fost găsit înecat în Costa Rica. Acesta era singurul om din lume care a deținut un milion de Bitcoin.

Pe lângă interesul său pentru lumea criptomonedelor, unde a și reușit să își formeze un nume, Mircea Popescu era cunoscut și pentru extravaganțele sale. Popescu va rămâne în memoria colectivă și drept tipul excentric care plimba două femei în lesă, în centrul Timişoarei, spre exemplu, viața sa fiind una demnă de o ecranizare.


    Mircea Popescu era un excentricFoto: trustnodes.com
Mircea Popescu era un excentricFoto: trustnodes.com

Potrivit presei din statul Americii Centrale, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost găsit înecat pe plaja Hermosa, din provincia Puntarenas, ziariştii menţionând că este vorba de un „turist polonez”, pe nume Mircea Popescu.

„Totul s-a petrecut în jurul orei 8.30 când Popescu a intrat în mare pentru a înota, în perimetrul Tramonto. A fost luat de curent şi a murit pe loc. Salvamarii Jaco Beach amintesc turiştilor că Paya Hermosa nu este o zonă pentru înot”, scria site-ul crhoi.com din 23 iunie. Mai multe surse susțin însă că moartea acestuia nu ar fi deloc una întâmplătoare, având în vedere influența sa pe piața criptomonedelor.

Mircea Popescu a fost printre primii investitori români în bitcoin, în perioada în care această criptomonedă apărea pe piaţă. Acesta s-a născut şi a crescut în Cluj-Napoca, a trăit în Timişoara, iar apoi a părăsi România şi a locuit în America, Mexic, Costa Rica şi Egipt.

Cum și-l amintesc oamenii pe Mircea Popescu: excentric și ciudat

La începutul anilor 2000, Mircea Popescu s-a mutat la Timişoara şi s-a înscris în PNL Timiş. Colegii săi care l-au cunoscut l-au descris drept un personaj excentric, cu o viață tumultuoasă.

„Mircea Popescu era un tip foarte excentric. (..) Dacă unii îl credeau un pic dus, acum se pare că a fost, de fapt, un geniu. În lumina de acum, pare că a fost un om care ştie ce face. Şi vizionar. Aveam un mic departament şi am colaborat. Dar era foarte caustic în limbaj, de asta ne-am şi îndepărtat de el. Era ciudat”, a declarat Ilie Stoinel, preşedintele CA al Societăţii de Drumuri Municipale din Timişoara.

„Întotdeauna era cu nişte doamne mai dubioase, de prin Anglia, de nu ştiu de unde. Era un tip ciudat. Era dus cu sorcova. Dar era inteligent, asta pot să zis. În câteva luni mi-am dat seama de ciudăţeniile lui şi nu am mai vrut să am legături cu el. Cred că a fost dat afară din partid”, a declarat pentru Adevărul un alt coleg de partid, care a dorit să rămână anonim.

Dan Diaconu, fostul viceprimar al Timişoarei în era Robu, fostul preşedinte PNL filiala Timişoara, îşi aduce aminte bine de Mircea Popescu.  „În primul rând, el era diferit. Era un tip ciudat, dar extrem de inteligent. Vorbea despre tehnologia bitcoin atunci când încă nimeni nu ştia ce sunt criptomonedele. (..) Dar dintr-o dată a dispărut, am înţeles că a plecat din ţară. L-am mai reperat de abia după ce a apărut cu acele fete cu lesa, prin centrul oraşului”, a spus acesta.

În 2019, mai multe care ilustrau un bărbat mergând prin centrul Timişoarei cu două femei în lesă au stârnit controverse pe internet. Bărbatul era chiar Mircea Popescu. Prin anul 2016, acesta amenința că va vinde un milion de bitcoin, pe care-i deţinea. În 2017, Popescu a cam ieşit din sfera publică şi s-a retras în Costa Rica. 

Cui a rămas moștenirea uriașă în Bitcoin

Mircea Popescu a investit în criptomonedă într-o perioadă în care acesta nu valora mare lucru. În zilele noastrea, toţi bitcoinii pe care i-a acumulat de-a lungul timpului valorează acum miliarde de dolari.

Astfel, inevitabil, au apărut deja şi teorii ale conspiraţiei, potrivit cărora Mircea Popescu ar fi fost, de fapt, ucis, iar parolele portofelelor sale virtuale ar fi ajuns pe mâna presupuşilor criminali. Dacă însă moartea sa a fost pur întâmplătoare, afaceristul a luat cu el în mormânt și întreaga sa avere. Astăzi un bitcoin valorează aproximativ 35.000 de dolari. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net