Piața criptomonedelor, în picaj la final de an! Cât de mult a scăzut valoarea monedelor virtuale în 24 de ore

Ultima actualizare:

Toate monedele cripto din top 20 au înregistrat pierderi, miercuri, 29 decembrie 2021, cu excepția UniSwap. Indicii americani au fost micști ieri, deoarece investitorii și-au blocat câștigurile recente înainte de sfârșitul anului, vânzând în masă.

image

Bitcoin a pierdut o cincime din valoare săptămâna trecută, în urma unor vânzări de criptomonede în valoare de un miliard de dolari. Contextul este cel al investitorilor care și-au  retras profiturile și al îngrijorărilor în ceea ce privește macroeconomia.

Potrivit platformei de date privind criptomonedele Coingecko, capitalizarea de piață a celor 11.392 de monede pe care le urmărește a scăzut cu aproape 15%, până la 2,34 trilioane de dolari. Această valoare a depășit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecută, când bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Prăbușirea urmează unei săptămâni volatile pe piețele financiare. Randamentele acțiunilor globale și ale obligațiunilor de referință din SUA au scăzut vineri, după ce datele au arătat că creșterea locurilor de muncă din SUA a încetinit în noiembrie, iar varianta Omicron a coronavirusului a făcut ca investitorii să fie și mai prudenți.

Top criptomonede

Bitcoin a scăzut cu aproximativ 2%, tranzacționându-se sub 48,000 USD în această dimineață. Ethereum, Cardano și XRP au scăzut cu aproximativ 3%. Cele mai mari pierderi din top 20 sunt înregistrate de Avalanche și Solana. Ambele au scăzut cu aproximativ 7% fiecare.

Prețul Terra actual este de 86.55 USD, cu un volum de tranzacționare pe 24 de ore de 2.8 miliarde USD. A noua cea mai mare monedă după market cap a pierdut 6% în ultimele 24 de ore, ceea ce a determinat unii comercianți să cumpere dip-ul.

Cele mai bune performanțe

Tendința continuă în afara topului 20. Unul dintre puținii câștigători este Fantom, al cărui preț a explodat pe măsură ce TVL-ul pe rețea a depășit 5.83 miliarde de dolari în ultima săptămână. Astăzi, este în creștere cu 5%.

  • Prețul live Harvest Finance a fost pe 29 decembrie de 175.41 USD, cu un volum de tranzacționare pe 24 de ore de 660.5 milioane USD. Harvest Finance a crescut cu puțin sub 11%. Harvest farmează automat cel mai mare yield disponibil de pe cele mai noi protocoale DeFi și optimizează recompensele din yield primite folosind cele mai recente tehnici de farming.
  • ROSE este token-ul nativ al Oasis Network, a 80-a cea mai mare monedă după market cap. După o serie de pierderi, începe să crească din nou – 8% astăzi.
  • SushiSwap continuă să fie într-un trend pozitiv. A crescut cu 9% în ultimele 24 de ore.

Alți câștigători includ Zilliqa și Livepeer, în creștere cu 6% și respectiv 4%.

  • Aave a înregistrat una dintre cele mai dramatice pierderi, cu o scădere de 13%. 

Evoluția Kadena: pierdere de 10% în ultimele 24 de ore.

ICON inversează rapid câștigurile de ieri. Blockchain-ul layer-1, care își propune să construiască o rețea blockchain interoperabilă între comunitățile online autonome și întreprinderile din lumea reală, a pierdut până acum 16% astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net