Pia╚Ťa criptomonedelor, ├«n picaj la final de an! C├ót de mult a sc─âzut valoarea monedelor virtuale ├«n 24 de ore

30 decembrie 2021

Toate monedele cripto din top 20 au ├«nregistrat pierderi, miercuri, 29 decembrie 2021, cu excep╚Ťia UniSwap. Indicii americani au fost mic╚Öti ieri, deoarece investitorii ╚Öi-au blocat c├ó╚Ötigurile recente ├«nainte de sf├ór╚Öitul anului, v├ónz├ónd ├«n mas─â.

image

Bitcoin a pierdut o cincime din valoare s─âpt─âm├óna trecut─â, ├«n urma unor v├ónz─âri de criptomonede ├«n valoare de un miliard de dolari. Contextul este cel al investitorilor care ╚Öi-au  retras profiturile ╚Öi al ├«ngrijor─ârilor ├«n ceea ce prive╚Öte macroeconomia.

Potrivit platformei de date privind criptomonedele Coingecko, capitalizarea de pia╚Ť─â a celor 11.392 de monede pe care le urm─âre╚Öte a sc─âzut cu aproape 15%, p├ón─â la 2,34 trilioane de dolari. Aceast─â valoare a dep─â╚Öit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecut─â, c├ónd bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Pr─âbu╚Öirea urmeaz─â unei s─âpt─âm├óni volatile pe pie╚Ťele financiare. Randamentele ac╚Ťiunilor globale ╚Öi ale obliga╚Ťiunilor de referin╚Ť─â din SUA au sc─âzut vineri, dup─â ce datele au ar─âtat c─â cre╚Öterea locurilor de munc─â din SUA a ├«ncetinit ├«n noiembrie, iar varianta Omicron a coronavirusului a f─âcut ca investitorii s─â fie ╚Öi mai pruden╚Ťi.

Top criptomonede

Bitcoin a sc─âzut cu aproximativ 2%, tranzac╚Ťion├óndu-se sub 48,000 USD ├«n aceast─â diminea╚Ť─â. Ethereum, Cardano ╚Öi XRP au sc─âzut cu aproximativ 3%. Cele mai mari pierderi din top 20 sunt ├«nregistrate de Avalanche ╚Öi Solana. Ambele au sc─âzut cu aproximativ 7% fiecare.

Pre╚Ťul Terra actual este de 86.55 USD, cu un volum de tranzac╚Ťionare pe 24 de ore de 2.8 miliarde USD. A noua cea mai mare moned─â dup─â market cap a pierdut 6% ├«n ultimele 24 de ore, ceea ce a determinat unii comercian╚Ťi s─â cumpere dip-ul.

Cele mai bune performan╚Ťe

Tendin╚Ťa continu─â ├«n afara topului 20. Unul dintre pu╚Ťinii c├ó╚Ötig─âtori este Fantom, al c─ârui pre╚Ť a explodat pe m─âsur─â ce TVL-ul pe re╚Ťea a dep─â╚Öit 5.83 miliarde de dolari ├«n ultima s─âpt─âm├ón─â. Ast─âzi, este ├«n cre╚Ötere cu 5%.

  • Pre╚Ťul live Harvest Finance a fost pe 29 decembrie de 175.41 USD, cu un volum de tranzac╚Ťionare pe 24 de ore de 660.5 milioane USD. Harvest Finance a crescut cu pu╚Ťin sub 11%. Harvest farmeaz─â automat cel mai mare yield disponibil de pe cele mai noi protocoale DeFi ╚Öi optimizeaz─â recompensele din yield primite folosind cele mai recente tehnici de farming.
  • ROSE este token-ul nativ al Oasis Network, a 80-a cea mai mare moned─â dup─â market cap. Dup─â o serie de pierderi, ├«ncepe s─â creasc─â din nou ÔÇô 8% ast─âzi.
  • SushiSwap continu─â s─â fie ├«ntr-un trend pozitiv. A crescut cu 9% ├«n ultimele 24 de ore.

Al╚Ťi c├ó╚Ötig─âtori includ Zilliqa ╚Öi Livepeer, ├«n cre╚Ötere cu 6% ╚Öi respectiv 4%.

  • Aave a ├«nregistrat una dintre cele mai dramatice pierderi, cu o sc─âdere de 13%. 

Evolu╚Ťia Kadena: pierdere de 10% ├«n ultimele 24 de ore.

ICON inverseaz─â rapid c├ó╚Ötigurile de ieri. Blockchain-ul layer-1, care ├«╚Öi propune s─â construiasc─â o re╚Ťea blockchain interoperabil─â ├«ntre comunit─â╚Ťile online autonome ╚Öi ├«ntreprinderile din lumea real─â, a pierdut p├ón─â acum 16% ast─âzi.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
00032 jpg
Pensionari din România jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg