Piața criptomonedelor a pierdut peste 150 de milioane de dolari, în 24 de ore

Ultima actualizare:

Piața criptomonedelor a pierdut, în ultimele 24 de ore, peste 150 de milioane de dolari, iar cele mai folosite și apreciate criptomonede, Bitcoin și Ethereum, s-au depreciat cu 7%, respectiv 8%, în urma unei mișcări care a zguduit piața digitală.

bitcoin jpg

Bitcoin, în cădere liberă

Potrivit informațiilor Coindesk, Bitcoin s-a depreciat cu 7% în ultimele 24 de ore, scăzând sub pragul de 38.287 de dolari. În același timp, Ethereum, a doua cea mai folosită criptomonedă, a scăzut cu aproximativ 8% în ultima zi, atingând un preț de tranzacție de 2.809 dolari. Un preț asemănător a mai fost atins în luna septembrie, potrivit Coinmarketcap.

Aceste scăderi pe piața criptomonedelor urmează trendul pornit de bursa de pe Wall Street, de joi, când Nasdaq s-a depreciat cu aproape 5% în cursul săptămânii acestia. De asemenea, S&P 500 se depreciază pentru a treia săptămână consecutivă. S&P 500 este un indice bursier care conține 500 de companii publice importante, majoritatea aflându-se pe teritoriul Statelor Unite.

În ultima vreme, datoria Statelor Unite, dar și rata inflația i-au făcut pe investitori să-și mute banii în investiții mult mai sigure, contrar așteptărilor analiștilor din domeniu. În perioada în care Bitcoin a atins suma de 60.000 de dolari, analiștii criptomonedelor bănuiau că prețul va urca din ce în ce mai mult, pe măsură ce rata inflației la nivel global este în creștere. De asemenea, Bitcoin s-a lovit și de protestele din Kazahstan, țară binecunoscută pentru minarea de criptomonede la nivel mondial, în contextul în care internetul public a fost închis de către regim autoritarian.

Analiștii Bitcoin și Ethereum au speculat că o posibilă scădere și mai drastică ar putea lovi piața criptomonedelor, din cauza reglementărilor și fluctuațiilor intense ce au lovit această piață economică digitală. De asemenea, Rusia a interzis, recent, interzicerea minatului de criptomonede pe teritoriul Federației Ruse. În contextul în care Rusia este a treia țară ca importanță pe piața criptomonedelor, potrivit CNBC.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net