Pia╚Ťa criptomonedelor a pierdut peste 150 de milioane de dolari, ├«n 24 de ore

21 ianuarie 2022

Pia╚Ťa criptomonedelor a pierdut, ├«n ultimele 24 de ore, peste 150 de milioane de dolari, iar cele mai folosite ╚Öi apreciate criptomonede, Bitcoin ╚Öi Ethereum, s-au depreciat cu 7%, respectiv 8%, ├«n urma unei mi╚Öc─âri care a zguduit pia╚Ťa digital─â.

bitcoin jpg

Bitcoin, în cădere liberă

Potrivit informa╚Ťiilor Coindesk, Bitcoin s-a depreciat cu 7% ├«n ultimele 24 de ore, sc─âz├ónd sub pragul de 38.287 de dolari. ├Än acela╚Öi timp, Ethereum, a doua cea mai folosit─â criptomoned─â, a sc─âzut cu aproximativ 8% ├«n ultima zi, ating├ónd un pre╚Ť de tranzac╚Ťie de 2.809 dolari. Un pre╚Ť asem─ân─âtor a mai fost atins ├«n luna septembrie, potrivit Coinmarketcap.

Aceste sc─âderi pe pia╚Ťa criptomonedelor urmeaz─â trendul pornit de bursa de pe Wall Street, de joi, c├ónd Nasdaq s-a depreciat cu aproape 5% ├«n cursul s─âpt─âm├ónii acestia. De asemenea, S&P 500 se depreciaz─â pentru a treia s─âpt─âm├ón─â consecutiv─â. S&P 500 este un indice bursier care con╚Ťine 500 de companii publice importante, majoritatea afl├óndu-se pe teritoriul Statelor Unite.

├Än ultima vreme, datoria Statelor Unite, dar ╚Öi rata infla╚Ťia i-au f─âcut pe investitori s─â-╚Öi mute banii ├«n investi╚Ťii mult mai sigure, contrar a╚Ötept─ârilor anali╚Ötilor din domeniu. ├Än perioada ├«n care Bitcoin a atins suma de 60.000 de dolari, anali╚Ötii criptomonedelor b─ânuiau c─â pre╚Ťul va urca din ce ├«n ce mai mult, pe m─âsur─â ce rata infla╚Ťiei la nivel global este ├«n cre╚Ötere. De asemenea, Bitcoin s-a lovit ╚Öi de protestele din Kazahstan, ╚Ťar─â binecunoscut─â pentru minarea de criptomonede la nivel mondial, ├«n contextul ├«n care internetul public a fost ├«nchis de c─âtre regim autoritarian.

Anali╚Ötii Bitcoin ╚Öi Ethereum au speculat c─â o posibil─â sc─âdere ╚Öi mai drastic─â ar putea lovi pia╚Ťa criptomonedelor, din cauza reglement─ârilor ╚Öi fluctua╚Ťiilor intense ce au lovit aceast─â pia╚Ť─â economic─â digital─â. De asemenea, Rusia a interzis, recent, interzicerea minatului de criptomonede pe teritoriul Federa╚Ťiei Ruse. ├Än contextul ├«n care Rusia este a treia ╚Ťar─â ca importan╚Ť─â pe pia╚Ťa criptomonedelor, potrivit CNBC.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
fuego iubita2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg