Predicții pentru Bitcoin, NFT-uri și viitorul criptomonedelor în 2022

#Best buys
Ultima actualizare:

Experții au făcut primele predicții în ceea ce privește piața criptomonedelor în 2022. Iată la ce să ne așteptăm!

image

O mare parte din industria criptomonedei funcționează ca un hype monster, alimentat de meme ciudate și emoji-uri din spațiu. Aceeași industrie se mândrește cu o sumă uluitoare de finanțare din partea capitaliștilor de risc și a entuziaștilor privați, împreună cu inovații tehnice reale care ar putea modifica radical modul în care interacționăm cu banii. Și, așa cum se întâmplă adesea cu inovația, ceea ce obținem poate să nu fie ceea ce ne așteptăm. CNET a cerut experților să ne ajute să navigăm în călătoria cripto-ului către noi țări în 2022. Iată ce au declarat!

Companiile mari interes crescut pentru criptomonede

Există un trend în ceea ce privește companiile mari. Acestea vor încerca în 2022 să-și integreze criptomonedele în afaceri. Toată lumea, de la managerii de fonduri speculative până la directorii Starbucks, va acționa în această direcție, iar deciziile lor vor afecta modul în care vom folosi banii digitali în acest an. 

NFT-urile prind avânt 

NFT-urile creează noi oportunități de proprietate. NFT este un termen popular pe care mulți dintre noi l-am auzit pentru prima dată în 2021. O nouă modalitate de a determina proprietatea asupra proprietății digitale folosind un registru blockchain, NFT-urile sunt din ce în ce mai populare.. Una dintre cele mai notabile colecții NFT din 2021 a fost numită Bored Ape Yacht Club. Dă-ți seama. Dar potențialul NFT-urilor depășește cu mult lucrările de artă digitale excentrice. NFT-urile sunt, de asemenea, folosite pentru achiziționarea de terenuri digitale în lumile virtuale și pentru proprietatea, acordarea de licențe și publicarea muzicii de generație următoare. 

Unii observatori văd un viitor în care NFT-urile oferă acces la vânzări speciale sau produse în ediție limitată. Ce zici de folosirea unui NFT ca bilet de concert? Sau când te conectezi la jocul tău video preferat online? Așteptați-vă să vedeți toate acestea în 2022!

„Posibilitățile NFT-urilor sunt nesfârșite, deoarece pot fi folosite pentru a înregistra dreptul de proprietate asupra oricărui activ unic”, a spus Alex Atallah, cofondatorul OpenSea.  „Observam deja cazuri de utilizare timpurie ale NFT-urilor care sunt folosite ca bilete la evenimente, licențe software, abonamente la cluburi etc. Unele dintre cele mai mari mărci din America, inclusiv Nike, lucrează deja la extinderea aplicării NFT-urilor. Dar NFT-urile utilizate în produsele de consum pot fi doar vârful aisbergului. Ce zici să folosești un NFT pentru a dovedi că ești tu?

„Am văzut o anumită mișcare de la NFT-uri conduse de artiști la NFT-uri care se concentrează pe acces sau autorizare”, a spus Dixon de la Stellar. „Recent, a avut loc o petrecere în New York în care oamenii au avut acces la petrecere cumpărând un NFT. Așa că mă întreb dacă ne vom concentra pe folosirea NFT-urilor pentru identitatea digitală”.

Industria jocurilor video de 85 de miliarde de dolari poate fi una dintre cele mai fertile zone cu potențial pentru NFT. Unele dintre marile studiouri experimentează deja acest lucru. 

Va înflori criminalitatea cibernetică 

Piața criptomonedelor lasă o ușă larg deschisă criminalității cibernetice. „Ar trebui să ne așteptăm să vedem mai mulți infractori cibernetici care își îndreaptă atenția către criptomonede”, a spus Gurvais Grigg, ofițer superior de tehnologie la Chainalysis. „Bitcoin-ul atrage infractorii din aceleași motive pentru care îi atrage pe cei care le folosesc în scopuri legitime: este transfrontalier, instantaneu și lichid.”

Grigg și alții se așteaptă ca finanțele descentralizate, o industrie în curs de dezvoltare, dar înfloritoare la frontiera criptomonedelor, să fie o țintă populară pentru infractorii cibernetici în 2022. Finanța descentralizată sau DeFi implică finanțare care funcționează independent de o autoritate sau instituție centrală. În loc să se bazeze pe o bancă sau o rețea de card de credit, oamenii se pot conecta direct cu produsele DeFi într-o rețea distribuită.

Deși industria este încă la începuturile sale, DeFi este un spațiu cu evoluție rapidă, foarte tehnică, cu un potențial extraordinar. Ca atare, a atras o mare atenție și investiții, făcându-l pregătit pentru activități infracționale.

„Este probabil ca infractorii să exploreze DeFi atât ca țintă pentru hacking, cât și ca mijloc de a încerca spălarea fondurilor”, a spus Grigg.

Atenția se concentrează spre stablecoins

Bitcoin și alte criptomonede sunt extrem de volatile. Poți să devii milionar sau să le pierzi pe toate la hiper viteza internetului. 

Introduceți monede stabile. Această subcategorie de criptomonedă, care este legată de un activ de bază, atenuează o mare parte din această volatilitate. Monedele stabile ar putea juca un rol vital în transformarea criptomonedei în ceva pe care îl putem folosi cu ușurință pentru a efectua tranzacțiile obișnuite din viața de zi cu zi.

„Oamenii ar trebui să înceapă să acorde atenție tendințelor în materie de monede stabile, atât ca mijloc de plată, cât și ca monedă digitală. Cazurile de utilizare pentru plăți transfrontaliere, ajutoare, plăți cu decontare instantanee au început să înflorească în 2021 și vom vedea mai multe în 2022”, a declarat Rachel Mayer, vicepreședinte de produs la firma fintech Circle.

Transferul mai eficient al activelor este una dintre valorile centrale ale unei monede stabile. Această valoare este puternică pentru companiile care trebuie să mute activele digitale și numerarul rapid și eficient.

„În ceea ce privește plățile, mai multe industrii vor începe să adopte monede stabile ca o modalitate mai eficientă de a efectua plăți”, a declarat  Omid Malekan, autor al cărții The Story of the Blockchain și profesor la Columbia Business School. „Volumele de Stablecoin vor continua să crească, dar ponderea acelui volum care este implicată doar în tranzacționarea cripto va scădea.”

Industria crypto va fi reglementată 

Parlamentarii de la Washington simt că moneda virtuală devine importantă, motiv pentru care încearcă s0o înțeleagă cât mai bine.În decembrie, directori ai șase companii de criptomonede au fost chemați să depună mărturie în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei, unde au discutat potențialele căi pentru legislația viitoare. Legislatorii din SUA și-au exprimat interesul pentru o serie de subiecte - dacă emitenții de monede stabile ar trebui considerați bănci, când să taxeze criptomonede și cum să elaboreze reguli funcționale într-o industrie extrem de tehnică și complexă. Acestea sunt lucruri complicate. Crearea standardelor potrivite va dura timp.

„Cred că vor fi mult mai multe conversații despre cripto și blockchain”, a spus Dixon, unul dintre directorii care a depus mărturie în fața comitetului Camerei. Dixon a declarat  în fața unui comitet al Camerei în timpul mandatului său la Mozilla în 2019 că nu își face iluzii când vine vorba de reglementarea noilor tehnologii. 

„Este important să înțelegem că industria criptomonedei vrea să fie reglementată, dar vrea să se asigure că toate cadrele de reglementare propuse sunt fezabile”, a spus Grigg. „Guvernele la nivel global lucrează cu actorii din industrie pentru a crea legislație care protejează consumatorii și încurajează inovația”. Pe măsură ce industria criptomonedei crește, aceasta va continua să se schimbe în moduri pe care încă nu le putem imagina. Dar un lucru este clar: Crypto va face parte din viitorul nostru.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net