ANAF, cu ochii pe tranzac╚Ťiile cu criptomonede. Ce trebuie s─â ╚Ötii despre venituri ╚Öi impozite

2 ianuarie 2022

Persoanele care investesc ├«n monede virtuale trebuie s─â declare sumele din aceste tranzac╚Ťii si s─â pl─âteasc─â impozit la stat. Venitul datorat este de 10% din c├ó╚Ötiguri. ANAF a publicat un ghid care ├«i informeaz─â pe oameni despre regulile privind impozitarea.

image

├Än ultima vreme, sumele declarate din tranzac╚Ťiile cu criptomonede au sc─âzut, iar ANAF b─ânuie╚Öte c─â nu toat─â lumea care investe╚Öte ├«n criptomonede ├«╚Öi declar─â veniturile. Prin urmare, autorit─â╚Ťile au publicat un ghid care ├«i informeaz─â pe oameni despre regulile privind impozitarea c├ó╚Ötigurilor din tranzac╚Ťiile cu monede virtuale.

Introducerea regulilor pentru declararea ╚Öi impozitarea veniturilor din tranzac╚Ťiile cu criptomonede a dus la pr─âbu╚Öirea sumelor declarate, dar ╚Öi a impozitelor ├«ncasate de stat pe seama acestor tranzac╚Ťii. Prin urmare, Agen┼úia Na┼úional─â de Administrare Fiscal─â a publicat pe site-ul institu┼úiei "Bro┼čur─â privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de moned─â virtual─â" care aduce informa┼úii despre principalele aspecte privind taxarea criptomonedelor.

Ce trebuie să știi despre impozitul pe criptomonede

  • Persoanele care realizeaz─â venituri din transferul de moned─â virtual─â au obliga┼úia de a declara aceste venituri prin completarea ╚Öi depunerea Declara╚Ťiei unice privind impozitul pe venit ╚Öi contribu╚Ťiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I.
  • Datele privind veniturile realizate pentru fiecare an fiscal, trebuie trimise organul fiscal competent p├ón─â la data de 25 mai, inclusiv, a anului urm─âtor celui ├«n care au fost realizate  veniturile.
  • Impozitul pe venit datorat pentru aceste venituri se calculeaz─â de c─âtre contribuabil prin aplicarea cotei de 10% asupra c├ó╚Ötigului realizat, determinat ca diferen┼ú─â pozitiv─â ├«ntre pre┼úul de v├ónzare ╚Öi pre┼úul de achizi┼úie, inclusiv costurile directe aferente tranzac┼úiei.
  • C├ó╚Ötigul sub nivelul a 200 lei/tranzac┼úie nu se impoziteaz─â, cu condi┼úia ca totalul c├ó╚Ötigurilor ├«ntr-un an fiscal s─â nu dep─â╚Öeasc─â nivelul de 600 lei.
  • Termenul de plat─â a impozitului pe venit este termenul limit─â de depunere a Declara╚Ťiei unice privind impozitul pe venit ╚Öi contribu╚Ťiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate.
cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg