Bitcoin și piața cripto, în scădere după atacurile asupra Ucrainei

#Război Ucraina-Rusia

Criptomonedele s-au depreciat brusc, joi, după ce Rusia a lansat un atac asupra Ucrainei.

Bitcoin a scăzut cu mai mult de 8%, la 34.702,18 USD, în jurul orei 2:25, joi, potrivit datelor Coindesk. Acesta a fost cel mai scăzut nivel înregistrat în această lună. De asemenea, Ether a scăzut cu peste 12% și se tranzacționa la valoarea de 2.325,18 USD.

ucraina bitcoin crypto jpg

Peste 150 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Coinmarketcap. Scăderea prețurilor de tranzacționare a criptomonedelor vine pe măsură ce piețele globale de acțiuni se prăbușesc, în urma atacului militar al Rusiei asupra Ucrainei.

Bitcoin și piața de acțiuni, în cădere

„Activele de risc continuă să fie împovărate de conflictul și tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Acestea includ Bitcoin și celelalte criptomonede, care, în prezent, sunt încă considerate o clasă de active cu risc ridicat”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa cripto Luno.

Occidentul a impus sancțiuni băncilor, persoanelor fizice din Rusia. De asemenea, Uniunea Europeană va organiza o reuniune de urgență, joi, și ar putea dezvălui noi sancțiuni împotriva Rusiei .

De la începutul lunii noiembrie, când Bitcoin a atins pragul de $69.000 per unitate digitală tranzacționată, moneda s-a depreciat în mod constant, ajungând să fie tranzacționată cu -50% din valoarea sa maximă, înregistrată anul trecut. Pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, deprecierea a fost profund accelerată.

În urma acestui război, s-ar putea ca Bitcoin să ajungă la un nivel mult mai scăzut, trecând peste suportul pe care moneda virtuală îl are la valoarea de $30.000, potrivit CNBC.

Joi dimineață, Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, pe măsură ce tensiunile dintre cele două state continuau să crească, iar regiunile autoproclamate independente Donețk și Lugansk au permis trupelor rusești să intre pe teritoriul țării. Până acum, mai multe persoane au fost ucise în schimbul de focuri și bombardament din Ucraina.

Citește și A început războiul în Ucraina! Cel puțin 40 de militari și 8 civili au fost uciși

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
dog 1168663 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
Pompeii family feast painting Naples jpg
proteste china png
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg