Avertismentul lansat de Germania. Dezinstalează această aplicație, dacă se regăsește în PC-ul sau telefonul tău

Ultima actualizare:

Germania a lansat un avertisment foarte important pentru populația ce deține aplicația antivirus Kaspersky, în contextul războiului ruso-ucrainean de la granița noastră, avertizând că afinitățile către guvernul de la Moscova ar putea compromite securitatea întregului continent european, având acces la date sensibile, perfecte pentru hackerii ruși.

kaspersky antivirus jpeg

Oficiul Federal pentru Securitatea Informației a avertizat populația Germaniei să dezinstaleze de urgență serviciul antivirus oferit de compania Kaspersky și să opteze pentru un cu totul alt serviciu de protecție împotriva virușilor și altor software-uri periculoase.

De ce trebuie să dezinstalezi de urgență Karspersky

Totuși, Kaspersky nu desfășoară activități ilegale, dar există posibilitatea unui atac cibernetic coordonat de către Moscova, serverele serviciului putând fi exploatate pentru a lovi grav sistemele de securitate din toată Europa. 

Citește și Cele mai bune programe antivirus pentru a te proteja împotriva atacurilor cibernetice

În ciuda avertismentelor Germania, un purtător de cuvânt al companiei Karspersky a declarat: 

„Credem că decizia nu a fost luată în urma unei analize tehnice a produselor Kaspersky, ci în schimb este vorba despre o decizie pe fond politic. Suntem o companie de securitate cibernetică globală, iar ca orice comăanie privată, nu avem nicio legătură cu Rusia sau cu orice alt guvern. Credem că dialogul pașnic este singura soluție. Războiul acesta nu este bun pentru nimeni”.

Chiar și așa, Kaspersky a fost de foarte mult timp ținta mai multor amendamente, încă din 2018, compania și-a mutat sediul în Elveția. Totuși, în acest fel, compania consideră că nu va fi luată în vizorul autoritățiilor occidentale, dar asta nu s-a întâmplat. De asemenea, chiar și Olanda a interzis utilizarea acestui antivirus, iar la scurt timp, chiar și Marea Britanie și Statele Unite au urmat decizia guvernului olandez.

De asemenea, într-un raport publicat de Reuters, și celebra aplicație FaceApp, cu care poți să-ți modifici părul, vârsta și mai multe elemente faciale, ar trebui să prezinte un semnal de alarmă pentru utilizatorii europeni.

Serviciile de informații ale Rusiei mențin „capacități robuste de exploatare cibernetică”, a spus FBI, și sunt capabile, în conformitate cu legile locale, „să acceseze de la distanță toate comunicațiile și serverele din rețelele rusești, fără a face o solicitare către furnizorii de servicii de internet”, se prezintă în raportul menționat anterior. 

De ce trebuie să renunțăm și noi la această aplicație

Guvernul german se teme că prin influența Rusiei asupra companiei Karspersky, fișierele sensibile vor putea fi accesate și trimise mai departe de către hackerii ruși. Acesta a subliniat că software-urile de tip antivirus mențin o legătură continuă, criptată și imposibil de urmărit cu mai multe servere.

În România, antivirusul Karspersky este unul dintre cele mai folosite, mulți dintre utilizatori preferând utilizarea acestui software în urma recomandărilor prietenilor sau apropiaților. 

Iată o listă cu alte trei software-uri antivirus cu care poți să înlocuiești programul de la compania rusă: 

  • Avast Antivirus 
  • Norton Security 360
  • Bitdefender Antivirus Plus

Atacurile cibernetice s-au dovedit a fi baza războiului modern, fiind practicate de foarte multe entități din Rusia asupra guvernelor altor țări, încremenind website-urile țărilor ce au fost afectate de aceste atacuri.

Citește și Anonymous a trecut peste securitatea televiziunilor din Rusia. Imagini cu morții din Ucraina au ajuns pe TV

De asemenea, și Anonymous, cea mai mare grupare de hackeri din lume, a atacat direct guvernul rus și televiziunile controlate de Kremlin, prezentând telespectatorilor imagini din Ucraina și adevărul despre „operațiunea militară specială” ordonată de Moscova.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net