Premieră în Uniunea Europeană. Decizia la nivel înalt care va afecta toate criptomonedele

Comisia pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European a votat împotriva interzicerii activelor bazate pe dovada muncii pentru companiile din Uniunea Europeană. În schimb, o propunere alternativă privind activele cripto a membrului Parlamentului European Stefan Berger primește sprijin.

uniunea europeana vaccin 1 jpeg

Comitetul respinge interzicerea activelor cripto proof of work

Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare (ECON) a votat luni propunerea cadrului Piețe în Crypto Assets (MiCA). Propunerea include o interdicție de facto a dovezii de lucru, o completare de ultimă oră la proiectul de lege.

Potrivit lui Patrick Hansen, șeful de strategie la Unstoppable Finance, comitetul a votat împotriva interdicției propuse pentru activele ce funcționează pe sistemul proof of work (POW). El a explicat luni într-o serie de tweet-uri:

"Comisia ECON a Parlamentului UE tocmai a votat împotriva interdicției de facto POW... Mare ușurare și succes politic pentru comunitatea bitcoin și cripto din UE."

În general, 23 de membri au votat în favoarea amendamentului privind interzicerea POW, 30 au votat împotrivă și șase s-au abținut, a adăugat el.

BREAKING: The ECON committee of the EU Parliament just voted against the de-facto POW-ban: 32 against, 24 in favor.Big relief & political success for the bitcoin & crypto community in the EU💪💪Will share a breakdown of the vote and what’s next here in this thread. #Bitcoin

— Patrick Hansen (@paddi_hansen) March 14, 2022

 În ceea ce privește întregul proiect al MiCA, Hansen a clarificat că voturile finale au fost 31 pentru, 4 împotrivă și 23 abțineri.

Unstoppable Finance a postat pe Twitter: „Suntem ușurați că Parlamentul a votat împotriva interzicerii activelor bazate pe proof of work pentru companiile din UE”.

Înainte de vot, avocatul Jake Chervinsky a remarcat că interzicerea POW a MiCA arată ca „un pretext pentru interzicerea Bitcoin”. El a avertizat: „Nu vă înșelați: dacă reușesc să interzică POW, vor veni apoi pentru POS (proof of stake) și după orice alt mecanism de rezistență”.

Pentru o înțelegere mai bună, activele proof of work au în vedere recompensarea minerilor ce aprobă tranzacțiile din piețele criptomonedelor. Așadar, pentru aprobarea unei tranzacții, minerul în cauză este răsplătit cu o sumă de bani sub formă de criptomonede. 

Pe de altă parte, activele proof of stake au în vedere ca persoanele ce dețin criptomoneda respectivă să o poată deține de mai multe ori, asemănător cu procesul de colectare de Bitcoin. Prin intermediul activelor de acest fel, utilizatorul poate deține câte criptomonede dorește acesta.

Aceste modificări făcute la nivel european ar putea să urmeze o creștere semnificativă a valorii criptomonedelor, care deja se confruntă cu o scădere profundă, pe fondul războiului din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net