Companiile europene nu dau două ruble pe cererea lui Putin. Mișcarea plină de curaj a grupului OMV

În urma declarațiilor făcute de Vladimir Putin, ca să-și salveze economia Rusiei care, chiar și înainte de război era într-o stare jenantă, grupul austriac OMV a declarat că va continua să-și plătească importul de petrol și gaze din Rusia în euro.

Stație de alimentare OMV
Stație de alimentare OMV

Directul general al companiei OMV, Alfred Stern, a declarat că va continua să-și respecte contractul pe care îl are cu Rusia, în ciuda declarațiilor controversate făcute de către Vladimir Putin privind plata în ruble pentru achiziția de materii prime din Rusia. 

Companiile europene sfidează cererile aberante ale Rusiei

"Desigur că vom continua să ne reglăm plăţile în euro şi nu în ruble. Nu avem o altă bază contractuală. Nu mi-ar fi permis să fac altfel. Nu ne-a sunat nimeni (-din partea rusă-n.r.), avem contracte în vigoare şi ele nu prevăd plata în ruble. Deocamdată voi aştepta să văd dacă ne va contacta cineva", a declarat directorul general de la OMV, Alfred Stern, pentru postul de televiziune Puls 24, citat de Agerpres.

În acest moment, aproximativ 80% din gazele naturale utilizate în Austria provin din surse externe, în special din Rusia. OMV achiziționează aceste materii prime de la grupul Gazprom, companie deținută de către Moscova.

Vezi și Prețul carburantului explodează din cauza sancțiunilor impuse Rusiei

OMV este cea mai mare companie industrială din Austria, iar aceasta deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. De altă parte, România, prin intermediul Ministerului Energiei, deține 20,64% din aceste acțiuni, Fondul Propietatea deține 18,99%, iar restul de 9,36% se tranzacționează liber la piața de valori bursieră de la București. 

Ieri, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că achiziționarea de materii prime, în special gaze și petrol, se va face exclusiv prin intermediul rublei rusești, într-o încercare disperată de a salva economia Federației Ruse. În acest moment, o rublă rusească este echivalentul a 0,0094 euro, prețul scăzând simțitor în urma invaziei ilegitime a Federației Ruse împotriva Ucrainei din 24 februarie și a sancțiunilor impuse de Occident. 

Citește și Prețul gazelor a crescut cu 20% după declarațiile lui Putin. «Plata se va face exclusiv...»

Noua politică de vindere a materiilor prime din Rusia se aplică doar țărilor „neprietenoase” considerate de către Federația Rusă.

„Nu are sens să furnizezi mărfuri din Federația Rusă către UE și să primești plata în moneda lor, plățile de gaze vor fi făcute în ruble”, a declarat președintele rus Vladimir Putin

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net