Prețul gazelor a crescut cu 20% după declarațiile lui Putin. «Plata se va face exclusiv...»

Ultima actualizare:

Președintele Rusiei a făcut o declarație ce vizează țările din Europa. Liderul rus dorește ca plata livrărilor de gaze către țările ostile să se facă exclusiv în ruble rusești.

vladimir putin

Din cauza războiului din Ucraina, marile puteri ale lumii au început să sancționeze Rusia, acest fapt nefiind deloc pe placul lui Putin. În încercarea de a salva economia țării, liderul Rusiei, a anunțat tot felul de schimbări privind relațiile cu celelalte țări, în special pentru statele considerate ostile.

Prețul gazelor a crescut

Citește și Patronul Loro Piana s-a declarat «rușinat» că Putin a purtat geaca firmei. Ce mesaj i-a transmis președintelui rus 

Prețul gazelor a crescut cu 18,9% în aprilie, după ce s-a aflat despre planurile Rusiei de a converti plata pentru gaz pentru „țările neprietenoase” în ruble rusești.

Din cauza sanțiunilor aplicate, Rusia a început să aibă de suferit, așadar a decis să plătească cu aceeași monedă. După ce a rămas fără valută ca urmare a sancţiunilor internaţionale, Rusia a decis să ceară ca plățile pentru livrările de gaz către Europa să se facă în ruble.

Nu are sens să furnizezi mărfuri din Federația Rusă către UE și să primești plata în moneda lor, plățile de gaze vor fi făcute în ruble”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, potrivit Ria Novosti.

Citește și Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit? Ce măsuri drastice a luat liderul de la Kremlin

Ce a anunțat Putin

Putin a declarat că dorește ca plata pentru gazul rusesc exportat să se facă exclusiv în ruble.

  "Am luat decizia de a implementa o serie de măsuri pentru a trece la plăţi în ruble pentru gazul rusesc exportat în ţări neprietene şi să renunţăm la toate tranzacţiile în monede care au fost compromise", a declarat Vladimir Putin, cu ocazia participării la o şedinţă a Guvernului de la Moscova.  

Putin a dat asigurări că noul sistem de plăţi nu va afecta volumul exporturilor de gaz natural prevăzut în contractele cu Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană intenţionează să reducă dependenţa energetică de Rusia, dar nu poate renunţa imediat la importurile de gaz natural rusesc şi de petrol. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net