Probleme grave în Rusia. YouTube s-a impus împotriva Kremlinului

Ultima actualizare:

Google, unul dintre puținii giganți americani care operează încă în Rusia, este pe cale să-și piardă unul dintre cele mai mari puncte de sprijin din țară, pe măsură ce tensiunile cu Kremlinul continuă să crească. Google și-a închis activitatea de publicitate în Rusia, menținând în același timp serviciile populare pentru consumatori, cum ar fi YouTube. 

youtube hacker rus jpeg

Totuși, serviciul video a devenit o sursă semnificativă de tensiune cu guvernul. YouTube a interzis un canal de la Ministerul Apărării al Rusiei, potrivit unui document intern revizuit de Bloomberg.

Ce se întâmplă cu angajații Google din Rusia?

YouTube a interzis Ministerului Apărării al Rusiei, timp de șapte zile, să mai posteze conținut pe platformă, după ce ministerul a etichetat invadarea Ucrainei drept „misiune de eliberare” în două videoclipuri, pe care compania le-a eliminat, potrivit documentului. Decizia de a retrage videoclipurile a fost transmisă conducerii executive a YouTube, conform documentului.

Citește și Cum au interzis rețelele de social media propaganda și canalele Rusiei

„Politicile noastre interzic negarea conținutului, minimizarea sau banalizarea evenimentelor violente bine documentate, inclusiv invazia Rusiei în Ucraina”, a spus compania într-un e-mail.

Deși Google nu și-a închis oficial biroul din Rusia, compania a început să își mute în liniște personalul din țară în ultimele săptămâni, potrivit unor persoane familiare cu deciziile care au cerut să nu fie identificate discutând chestiuni de securitate. De asemenea, un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze.

YouTube, împotriva propagandei

De la lansarea invaziei sale în Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a cenzurat presa independentă din țară în efortul de a controla informațiile despre război, pedepsind în același timp cetățenii care contravin narațiunii guvernului despre invazie, potrivit unui raport al Reuters.

Luni, Rusia a interzis Facebook și Instagram, servicii furnizate de compania Meta, etichetându-le drept „organizații extremiste”. Țara a redus, de asemenea, performanța aplicației Twitter .

Tactica lui Putin a fost de a prezenta rețelele sociale americane ca forțe extreme care amenință societatea rusă. Prima amenințare a guvernului împotriva YouTube de la invazie a fost despre un canal care a difuzat veche propagandă sovietică, nu rețele media de stat.

Vezi și Guvernul a decis închiderea mai multor site-uri de propagandă rusă. Russia Today, scos din grila de programe

Până acum, nu există indicii ca motorul de căutare al Google să fie în pericol. Google rămâne cel mai folosit motor de căutare din Rusia, depășind furnizorul local - Yandex. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net