Probleme grave în Rusia. YouTube s-a impus împotriva Kremlinului

Google, unul dintre pu╚Ťinii gigan╚Ťi americani care opereaz─â ├«nc─â ├«n Rusia, este pe cale s─â-╚Öi piard─â unul dintre cele mai mari puncte de sprijin din ╚Ťar─â, pe m─âsur─â ce tensiunile cu Kremlinul continu─â s─â creasc─â. Google ╚Öi-a ├«nchis activitatea de publicitate ├«n Rusia, men╚Ťin├ónd ├«n acela╚Öi timp serviciile populare pentru consumatori, cum ar fi YouTube.┬á

youtube hacker rus jpeg

Totuși, serviciul video a devenit o sursă semnificativă de tensiune cu guvernul. YouTube a interzis un canal de la Ministerul Apărării al Rusiei, potrivit unui document intern revizuit de Bloomberg.

Ce se ├«nt├ómpl─â cu angaja╚Ťii Google din Rusia?

YouTube a interzis Ministerului Ap─âr─ârii al Rusiei, timp de ╚Öapte zile, s─â mai posteze con╚Ťinut pe platform─â, dup─â ce ministerul a┬áetichetat┬áinvadarea Ucrainei drept ÔÇ×misiune de eliberareÔÇŁ ├«n dou─â videoclipuri, pe care compania le-a eliminat, potrivit documentului. Decizia de a retrage videoclipurile a fost transmis─â conducerii executive a YouTube, conform documentului.

Cite╚Öte ╚Öi┬áCum au interzis re╚Ťelele de social media propaganda ╚Öi canalele Rusiei

ÔÇ×Politicile noastre interzic negarea con╚Ťinutului, minimizarea sau banalizarea evenimentelor violente bine documentate, inclusiv invazia Rusiei ├«n UcrainaÔÇŁ, a spus compania ├«ntr-un e-mail.

De╚Öi Google nu ╚Öi-a ├«nchis oficial biroul din Rusia, compania a ├«nceput s─â ├«╚Öi mute ├«n lini╚Öte personalul din ╚Ťar─â ├«n ultimele s─âpt─âm├óni, potrivit unor persoane familiare cu deciziile care au cerut s─â nu fie identificate discut├ónd chestiuni de securitate. De asemenea, un purt─âtor de cuv├ónt al Google a refuzat s─â comenteze.

YouTube, împotriva propagandei

De la lansarea invaziei sale ├«n Ucraina, pre╚Öedintele rus Vladimir Putin┬áa cenzurat┬ápresa independent─â din ╚Ťar─â ├«n efortul de a controla informa╚Ťiile despre r─âzboi, pedepsind ├«n acela╚Öi timp cet─â╚Ťenii care contravin nara╚Ťiunii guvernului despre invazie, potrivit unui raport al┬áReuters.

Luni, Rusia a interzis Facebook ╚Öi Instagram, servicii furnizate de compania Meta, etichet├óndu-le drept ÔÇ×organiza╚Ťii extremisteÔÇŁ. ╚Üara a redus, de asemenea, performan╚Ťa aplica╚Ťiei Twitter .

Tactica lui Putin a fost de a prezenta re╚Ťelele sociale americane ca for╚Ťe extreme care amenin╚Ť─â societatea rus─â. Prima amenin╚Ťare a guvernului ├«mpotriva YouTube de la invazie a fost despre un canal care a difuzat veche propagand─â sovietic─â, nu re╚Ťele media de stat.

Vezi și Guvernul a decis închiderea mai multor site-uri de propagandă rusă. Russia Today, scos din grila de programe

Până acum, nu există indicii ca motorul de căutare al Google să fie în pericol. Google rămâne cel mai folosit motor de căutare din Rusia, depășind furnizorul local - Yandex. 

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

cub andreea antonescu png
Shakira ┼či Pique FOTO EPA-EFE
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Lia Bugnar
laura cosoi
cub cheating wife png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg
foto   vouchere blocate jpg
calendar ortodox 2021 17 august sf gheorghe pelerinul png
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan