Jurnalista care a protestat în direct împotriva războiului, detalii despre gestul curajos: «Și mama a fost spălată pe creier de propaganda rusă»

Marina Ovsyannikova, redactor la Channel One, a luat prin surprindere o lume întreaga prin decizia sa îndrăzneață de a protesta în direct împotriva războiului din Rusia. Jurnalista a fost interogată și amendată pentru fapta sa. Într-un interviu acordat postului CNN, ea a explicat care au fost motivele care au împins-o să-și riste cariera pentru a-și face vocea auzită.

Jurnalista a fost amendată cu 280 de dolari americani pentru protestul său
Jurnalista a fost amendată cu 280 de dolari americani pentru protestul său

Jurnalista televiziunii de stat ruse care a luat o atitudine fermă împotriva războiului președintelui Vladimir Putin din Ucraina în timpul unei transmisiuni în direct spune că a fost „imposibil să tacă” și că vrea ca lumea să știe că mulți ruși sunt împotriva invaziei pe care Vladimir Putin a lasat-o asupra Ucrainei în urmă cu trei săptămâni. 

Marina Ovsyannikova a declarat miercuri Christianeu Amanpour de la CNN, că mulți jurnaliști ruși văd o discrepanță între realitate și ceea ce este prezentat pe canalele de televiziune ale țării și că până și mama ei a fost „spălată pe creier” de propaganda de stat.

„Am simțit din ce în ce mai mult o disonanță cognitivă între convingerile mele și ceea ce spunem în emisie”, a spus Ovsyannikova. „Războiul a ajuns la punctul fără întoarcere, când este  pur și simplu imposibil să taci”, a declarat jurnalista. 

Marți, Ovsyannikova a fost găsită vinovată de un tribunal districtual din Moscova pentru organizarea unui „eveniment public neautorizat”. „Infracțiunea administrativă” implică o amendă de 30.000 de ruble (280 USD). Un avocat care o reprezentase anterior pe Ovsyannikova a declarat pentru CNN că acuzația administrativă s-a bazat exclusiv pe o declarație video pe care ea a înregistrat-o înainte de a apărea cu un afiș împotriva războiului pe Channel One.

Ovsyannikova a declarat pentru CNN că inițial a plănuit să stea departe de camerele de fikmat  în timpul protestului ei, dar apoi și-a dat seama că va trebui să fie aproape de prezentatorul știrilor pentru a se asigura că posterul ei este văzut de telespectatori. I-a fost „frică până în ultimul moment”, a adăugat ea.

Am decis că voi putea să-l depășesc pe paznicul care stă în fața studioului și să stau în spatele gazdei. Așa că m-am mișcat foarte repede și am trecut pe lângă securitate și mi-am arătat afișul", a spus Ovsyannikova.

Vladimir Putin a decis cenzuararea mai multor canale de televiziune 

Putin a semnat la începutul acestei luni un proiect de lege de cenzură care incriminează ceea ce Rusia consideră a fi informații „false” despre invazia Ucrainei, cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru oricine condamnat, potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliştilor.

Rusia a luat măsuri represive împotriva presei locale din cauza războiului din Ucraina și, ca urmare, mulți și-au redus acoperirea. Rețele internaționale precum CNN, ABC News, CBS News și altele au încetat să transmită din Rusia. Iar postul de știri independent rus TV Rain, cunoscut și sub numele de Dozhd, s-a închis cu totul. Editorul și personalul său, împreună cu alți jurnaliști independenți, au părăsit țara.

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net