O jurnalist─â din Rusia a protestat ├«n direct ├«mpotriva r─âzboiului declan╚Öat de Putin: ┬źNu crede propaganda┬╗!

O angajată a televiziunii de stat ruse Channel One a întrerupt principalul program de știri al canalului cu un protest extraordinar împotriva invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin.

image

Marina Ovsyannikova, redactor la Channel One, a intrat luni seara pe platoul transmisiei ├«n direct a ╚Ötirilor de noapte, strig├ónd: ÔÇ×Opri╚Ťi r─âzboiul. Nu r─âzboiului.ÔÇŁ┬áEa ╚Ťinea ╚Öi o pancart─â pe care scria: ÔÇ×Nu crede propaganda. Ei te mint.ÔÇŁ Mai jos, se aflau ╚Öi cuvintele urm─âtoare, scrise ├«n limba englez─â: ÔÇ×Ru╚Öii ├«mpotriva r─âzboiuluiÔÇŁ.

Prezentatoarea a continuat s─â citeasc─â din teleprompterul ei vorbind mai tare ├«n ├«ncercarea de a opri protestul Ovsyannikovei, dar mesajul jurnalistei a putut fi v─âzut ╚Öi auzit pre╚Ť de c├óteva secunde ├«nainte ca postul de televiziune s─â opreasc─â buletinul de ╚Ötiri pentru a difuza un segment ├«nregistrat.┬á

Ovsyannikova a lansat, de asemenea, un videoclip pre├«nregistrat prin intermediul grupului pentru drepturile omului OVD-Info, ├«n care ╚Öi-a exprimat ru╚Öinea c─â lucreaz─â pentru Channel One ╚Öi a contribuit, ani la r├ónd, la ├«ntre╚Ťinerea ÔÇ×propagandei KremlinuluiÔÇŁ.

ÔÇ×Din p─âcate, timp de c├ó╚Ťiva ani, am lucrat la Channel One ╚Öi am lucrat la propaganda Kremlinului, ├«mi este foarte ru╚Öine de asta chiar acum. Mi-e ru╚Öine c─â mi s-a permis s─â spun minciuni de pe ecranul televizorului. Mi-e ru╚Öine c─â am permis zombificarea poporului rus. Am t─âcut ├«n 2014, c├ónd asta tocmai ├«ncepea. Nu am ie╚Öit s─â protest─âm c├ónd Kremlinul l-a otr─âvit pe liderul opozi╚Ťiei Alexei NavalnyÔÇŁ, a spus ea.

Purt├ónd un colier ├«n albastrul ╚Öi galbenul drapelului ucrainean, Ovsyannikova a spus ├«n declara╚Ťia sa video c─â tat─âl ei este ucrainean, iar mama ei este de origine rus─â.┬á

Ea i-a ├«ndemnat pe ru╚Öi s─â se al─âture protestelor ├«mpotriva r─âzboiului pentru a pune cap─ât conflictului. ÔÇ×Numai noi avem puterea de a opri toat─â aceast─â nebunie. Du-te la proteste. Nu-╚Ťi fie fric─â de nimic. Nu ne pot ├«ntemni╚Ťa pe to╚Ťi.ÔÇŁ, au fost cuvintele jurnalistei.

Gestul curajos al juranlistei a fost apreciat de pre╚Öedintele Volodimir Zelenski 

Protestul a fost salutat de pre╚Öedintele ucrainean Volodimir Zelenski. ├Äntr-un clip video f─âcut public luni sear─â, el a spus: ÔÇ×Le sunt recunosc─âtor acelor ru╚Öi care nu ├«nceteaz─â s─â ├«ncerce s─â transmit─â adev─ârul, care lupt─â ├«mpotriva dezinformarii ╚Öi spun fapte reale prietenilor ╚Öi familiilor lor ╚Öi,personal, acelei femei care a intrat ├«n studioul Channel One cu un afi╚Ö ├«mpotriva r─âzboiului.ÔÇŁ

Jurnalista a fost arestată și riscă ani buni de închisoare

Pavel Chikov, ╚Öeful grupului pentru drepturile omului Agora, a declarat ulterior c─â Ovsyannikova a fost arestat─â ╚Öi dus─â la o sec╚Ťie de poli╚Ťie din Moscova.

Ea s-ar putea confrunta cu ├«nchisoare ├«n temeiul unei noi legisla╚Ťii ruse care incrimineaz─â r─âsp├óndirea a╚Öa-numitelor ÔÇ×╚Ötiri falseÔÇŁ despre armata rus─â. Cei g─âsi╚Ťi vinova╚Ťi conform legii risc─â p├ón─â la 15 ani de ├«nchisoare.

Declara╚Ťia ei marcheaz─â prima dat─â c├ónd un angajat al presei de stat ruse a denun╚Ťat public r─âzboiul.

15.000 de persoane din Rusia au fost arestate pentru că au protestat împotriva războiului

De la ├«nceputul r─âzboiului, Rusia a lansat o represiune f─âr─â precedent ├«mpotriva protestatarilor, a institu╚Ťiilor de ╚Ötiri independente ╚Öi a re╚Ťelelor de socializare str─âine. Aproape 15.000 de persoane, inclusiv copii ╚Öi b─âtr├óni, au fost re╚Ťinute pentru c─â au protestat ├«mpotriva r─âzboiului.

┬á Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á ┬á

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg