Una dintre cele mai frumoase femei din Ucraina, refugiată la Botoşani. «Mă simt ca un arici»

#Război Ucraina-Rusia

Peste 400.000 de refugiaţi au venit din Ucraina în ţara noastră din data de 24 februarie, când Rusia a atacat ţara vecină. Printre ei se numără şi o fostă Miss Ucraina, care a fugit din Odessa, după începerea bombardamentelor şi acum se află la Botoşani. 

 Helen Gydyrym foto: Facebook
Helen Gydyrym foto: Facebook

 Helen Gydyrym, în vârstă de 33 de ani, este unul dintre cele mai cunoscute modele din Ucraina şi a fost încoronată Miss Ucraina. Ea locuia în Odessa, înainte de începerea războiului, dar viaţa ei a fost dată peste cap, notează adevarul.ro. Una dintre cele mai frumoase femei din Europa de Est a fost nevoită să fugă, iar acum se află la Botoşani, unde, din fericire, are cunoscuţi la care poate sta. Aici va şi rămâne o perioadă de timp, alături de copiii ei.

Helen a făcut un apel la solidaritate cu Ucraina şi a îndemnat lumea să lupte pentru ţara ei sau să ajute cu bani. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, frumoasa ucraineană a recunoscut că s-a bucurat de o plimbare prin Botoşani şi că uitase cum e să nu stai cu teama propriei tale vieţi. Ea a mulţumit românilor care au ajutat Ucraina şi locuitorii ei, până acum. 

Azi am umblat prin oraş, doar o plimbare, nu în căutare de apă sau mâncare... Aşa cum umblă oamenii obişnuiţi... Am şi uitat cum e.... mă simt ca un arici. Un zâmbet subţire, ochi fără sclipire, oboseală cronică, atacuri de panică, fără casă, fără afacere, viaţa întâi... mulţumesc Domnului că sunt aproape copiii. Mulţumesc vouă, tuturor oamenilor care ajută aici în România! Ajutorul vostru este nepreţuit!“, a precizat Helen Gydyrym, într-un mesaj publical pe contul ei de Facebook.

Deşi acum situaţia nu e cea mai bună, iar Rusia nu renunţă la război, Helen e convinsă că Ucraina va rămâne independentă. „Sunt încrezătoare în victoria Ucrainei asupra Rusiei”, a mai spus ea. 

Peste 3.700 de ucraineni au cerut azil în România

Duminică, 13 martie, autorităţile din România au anunţat că 3.753 de refugiaţi din Ucraina au cerut azil pentru a rămâne în ţara noastră, de la începutul războiului. Ministerul Afacerilor Interne a mai precizat că, în centrele de cazare ale statului, gradul de ocupare este de 63,2%.

"În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.462 de mijloace de transport şi de 75.902 de persoane, dintre care 16.676 de cetăţeni ucraineni", au mai declarat reprezentaţii MAI. 

Conform datelor furnizate duminică, doar 80.000 de refugiaţi, adică o cincime, se mai aflau în România, dintre ucrainenii care au intrat în ţară de la începerea războiului. Cei mai mulţi au ales să plece, în alte ţări, multe din Vestul Europei. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

FotoJet (1) jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
serial wednesday jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
cub Kirstie Alley
concediu ingrijirea copilului jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg