Romexpo devine cel mai mare centru de refugiați din Europa. Ce se va întâmpla

Refugiații din Ucraina vor fi strânși la București, la Romexpo, în cel mai mare complex expozițional din țară. Hotărârea a fost luată marți, de ”Parlamentul” Capitalei care a aprobat un protocol cu Romexpo. Pentru început, timp de o lună, refugiații vor fi strânși în pavilionul central.  

Pavilionul central al Romexpo va găzdui 2000 de refugiați și o imensă sală de mese. Foto: romexpo.ro
Pavilionul central al Romexpo va găzdui 2000 de refugiați și o imensă sală de mese. Foto: romexpo.ro

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a aprobat, marţi, în şedinţă, un protocol între Primăria Capitalei şi Romexpo, pentru înfiinţarea în Pavilionul A (pavilionul central) a unui centru pentru refugiaţi. Cele două instituții au stabilit deja cum se va transforma imensa clădire.  

Cum va arăta Centrul de Refugiați din Romexpo 

Pavilionul central va fi modificat de Primăria Capitalei și Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a putea adăposti pentru început 2000 de refugiați. Potrivit proiectului aprobat marți de consilierii generali ai Bucureștitului, în clădire vor fi puse 2.000 de paturi de campanie.  

 Dacă refugiații vor sta la parter, la etaj va fi amenajată o imensă bucătărie, urmând a fi puse 200 de mese și 1.500 de scaune. Părțile s-au înțeles cum să contribuie la funcționarea centrului. Primăria Capitalei va plăti utilitățile, Romexpo va pune pavilionul gratuit la dispoziția autorităților. 

”Municipalitatea se obligă să asigure resursa umană şi logistică pentru activitatea de coordonare, organizare şi primire a refugiaţilor”, se arată în proiectul aprobat marți. Tot ce consumă refugiații va fi asigurat de autorități.  

În plus, colectarea și evacuarea deșeurilor din centrul de refugiați, serviciile de igienizare a pavilionului precum și paza zonei sunt sarcina Primăriei Capitalei care le va coordona și suporta financiar 

Protocolul este valabil pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii printr-un act adiţional. Pavilionul central are 15.000 de mp. Dacă proiectul funcționează și este nevoie de mai mult spațiu pentur refugiați, tot complexul Romexpo se va transforma într-un cartier al refugiaților 

Ce trebuie să știți despre Romexpo 

Complexul ROMEXPO este situat pe Bd. Mărăști nr. 65-67, sector 1 și dispune de o suprafață de 100.000 de metri pătrați 

  • 100.000 mp; 
  • 11 pavilioane expoziționale; 
  • 6 săli de conferințe, congrese și seminarii; 
  • 2000 de locuri de parcare. 
fata diavol jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
business 816491 1920 jpg
14 miki kpital si razvan constantinescu adrian pervoschi trenduri 2020 al patrulea jovsky studio 6 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
bani mita lei FOTO Shutterstock
zbor Wizz Air întârziat pe Aeroportul Otopeni jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg