Cum sunt așteptați refugiații care sosesc în Gara de Nord: corturi speciale, mâncare caldă și puncte de prim ajutor

#Război Ucraina-Rusia

Rusia a atacat Ucraina în urmă cu două săptămâni. Sute de oameni nevinovați și-au pierdut viața în urma confruntărilor, iar mai multe orașe din Ucraina au devenit locul în care au loc scene apocaliptice. Aproximativ două milioane de  ucraineni și-au părăsit țara pentru a fugi din calea războiului, iar o parte dintre refugiați au ajuns și pe teritoriul țării noastre. 

Mii de refugiați ucraineni au ajuns în Gara de Nord zilele trecute Sursă foto: Blitz\Click
Mii de refugiați ucraineni au ajuns în Gara de Nord zilele trecute Sursă foto: Blitz\Click

Mii de refugiați ucraneni au ajuns zilele acestea în Gara de Nord, fie pentru a căuta adăpost în țara noastră, fie pentru a se îndrepta spre alt loc care să le ofere siguranță, aflându-se doar în tranzit.

Autortitățile s-au pregătit așa cum au putut mai bine pentru a oferi o mână de ajutor refugiaților care au fugit speriați din cauza bombardamentelor care continuă să aibă loc în Ucraina. 

În Gara de Nord au fost amplasate corturi speciale

În Gara de Nord au fost instalate corturi speciale în care refugiații care nu doresc să caute cazare în București sau Ilfov se pot adăposti până când vor decide unde vor pleca apoi. Reprezentanții ISU București-Ilfov subliniază că au suplimentat numărul corturilor pentru a evita aglomerația în anumite fluxuri orare în care numărul de refugiați sosiți crește. 

În plus, în Gara de Nord au fost amenajate diferite puncte în care cetățenii ucraineni pot solicita informații despre mersul trenurilor. În plus sunt afișate, cu majuscule, orele la care circulă trenuri spre Budapeste și Viena.

Și patronii magazinelor cu produse alimentare din interiorul gării sunt solidari cu vecinii ucraineni care trec prin clipe foarte dificile, așadar refugiații nu trebuie să se îngrijoreze în ceea ce privește hrana la sosirea în gară. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că fiecare refugiat care sosește și se stabilește temporar pe teritoriul României va primi din partea statului român un ajutor financiar care se încadrează între 50 și 100 de lei zilnic. De altfel, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre modul în care țara noastră a gestionat criza refugiaților. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
zodii care imprumuta bani jpg
cub codruta filip png
prater jpg
Procesul comunist din Gara Teiuş: cum au fost judecaţi ceferiştii vinovaţi de catastrofa feroviară din 1968 jpeg
Dorian Popa  FB jpg
image
image
image
image
foto1 ElenaB jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
hd wallpaper 4927258 1920 jpg
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg