Crește numărul refugiaților ucraineni care ajung în România. Câți aleg să rămână în țara noastră

Zilnic, numărul ucrainenilor care fug de război se mărește. În procente, numai în ultimele 24 de ore, au intrat în țara noastră cu 7,4 mai mulți cetățeni din Ucraina față de ziua precedentă. 

refugiati deschidere png

Poliţia de Frontieră a anunțat că numai duminică, 33.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţara noastră. „În data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 10.953 cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%).”, a transmis Poliția de Frontieră.

Totodată, autoritățile au anunțat că pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 105.728 de persoane, dintre care 26.632 cetăţeni ucraineni (creştere de 14%).  

Mai puțin de jumătate dintre ucraineni au rămas în România

De la declanşarea războiului ruso-ucrainean, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni.

Toate punctele de frontieră din țara noastră lucrează la capacitate maximă, fiind suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie.

Peste 800 de refugiați ajung cu trenul

Luni după-amiază (7 martie), în jurul orei 17.15, în Gara de Nord vor ajunge aproape 900 de refugiați. „În această dimineaţă circulă trenul CFR Călători 12605 cu 12 vagoane având 870 de refugiaţii la bord, sosiţi în ţară cu un tren al Căilor Ferate Moldovene”, a transmis, luni, CFR Călători.

Plecarea din Iaşi a fost la ora 10.20, sosirea în Bucureşti Nord fiind estimată în jurul orei 17.15.

Potrivit CFR Călători, cetăţenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit cu trenul pe teritoriul României. Compania a mai precizat că, din cauza fluxului mare de persoane, timpul de aşteptare la casele de bilete a crescut.

Veniți cu trenul, refugiații primesc ajutor în gară

Începând de sâmbătă seara, 5 martie, ISUBIF a operaționalizat două puncte de lucru permanente în Gara de Nord și Autogara Filaret, pentru gestionarea optimă a fluxurilor de persoane din Ucraina, pentru care se impune acordarea de sprijin și asistență umanitară.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net