Cei 13 poliţiştii de frontieră de pe Insula Şerpilor ar putea fi în viaţă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Anunț important lansat sâmbătă, de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei. Cei 13 poliţişti de frontieră de pe Insula Şerpilor, raportaţi ca fiind ucişi de militarii ruşi, ar putea fi, totuşi, în viaţă. Informația nu a fost însă confirmată și de autorități.

insula seriplor graniceri png

Răsturnare de situație în cazul celor 13 grăniceri de pe Insula Șerpilor, al căror eroism a impresionat o lume întreagă. 

Credem cu tărie că toţi apărătorii ucraineni ai Insulei Şerpilor ar putea fi în viaţă”, este mesajul postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.  Sursa citează informații din presa rusă, potrivit cărora poliţiştii de frontieră de pe insulă ar fi fost trimişi la Sevastopol, după atacul din 24 februarie. 

Conform informaţiilor disponibile la acea vreme, infrastructura a fost distrusă şi insula capturată. Înainte de aceasta, inamicul a încercat în mod repetat, în zadar, să intimideze apărătorii ucraineni cu cereri de predare şi a primit un singur răspuns corect - nimeni nu se va preda”, a mai transmis sursa citată de News.ro.

Autorităţile încearcă acum să confirme informaţia că soldaţii ar fi în viaţă, acuzând că știrea decesului ar face parte dintr-un atac informatic al Rusiei. ”Sperăm din suflet ca băieţii să se întoarcă acasă cât mai curând, iar informaţiile despre deces, primite la momentul atacului, să nu fie confirmate”, au mai transmis grănicerii din Ucraina.  

Cei 13 grăniceri au refuzat să se predea

Informaţiile iniţiale arătau că, în 24 februarie, treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, ei refuzând să se predea. Poliţiştii aflaţi la post au înjurat nava rusă care i-a somat, potrivit unei înregistrări audio.  

Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi”, au anunţat invadatorii la megafon. 

Navă rusă, du-te-n mă-ta!”, i-au răspuns grănicerii ucraineni. ”Au murit ca nişte eroi”, a afirmat, joi seară, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, prcizând că ”vor fi decoraţi post mortem cu titlul de Erou al Ucrainei”.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
vegetable 740446 1280 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Inteligenta articifiala va detecta semnele de Alzheimer  Sursa foto Pixabay jpg
muscate jpg
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net