Rusia a dat drumul la piraterie! Cum va trece Moscova peste sancțiunile companiilor tech

Rusia intenționează să relaxeze regulile care guvernează drepturile de proprietate intelectuală pentru a compensa împotriva sancțiunilor impuse de națiunile occidentale, ca răspuns la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

vladimir putin 1 jpeg

Recent, Ministerul Rus al Dezvoltării Economice a propus să deblocheze legislația privind pirateria, care ar legaliza efectiv pirateria de jocuri, filme, emisiuni TV și multe altele. 

Occidentul, inclusiv SUA, a anunțat sancțiuni împotriva elitelor și instituțiilor financiare ruse, pentru a le descuraja să escaladeze ofensiva din Ucraina. Aceste mișcări vizează economia rusă și urmăresc să creeze presiuni pentru a opri războiul din Ucraina.

Pirații ruși sunt pe poziții

Cu toate acestea, Rusia pare să caute modalități de a minimiza impactul acestor sancțiuni. Ministerul Dezvoltării Economice a declarat că ia în considerare posibilitatea ridicării restricțiilor privind utilizarea proprietății intelectuale conținute în anumite bunuri, a căror furnizare către Rusia este limitată. 

„Acest lucru va atenua impactul asupra pieței al întreruperilor în lanțurile de aprovizionare, precum și al penuriei de bunuri și servicii care a apărut din cauza noilor sancțiuni ale țărilor occidentale”, a adăugat acesta.

Potrivit unui raport al City AM, companiile ruse nu vor avea nicio obligație să plătească pentru utilizarea proprietății intelectuale din orice țară care au impus sancțiuni Rusiei.

Ziarul susținut de stat, Rossiyskaya Gazeta, a raportat că politicianul rus Dmitri Ionin a sugerat ca țara să deblocheze suita de torrenting RuTracker pentru a-i ajuta pe ruși să pirateze filmele de la Hollywood. Această cerere a venit pe măsură ce marile studiouri de la Hollywood au suspendat  lansarea filmelor lor în cinematografele rusești.

Disney și Sony Pictures își suspendă lansarea filmelor lor în cinematografele din Rusia, după atacul coordonat Moscova asupra Ucrainei .

Warner Bros. a retras „The Batman” de la lansarea în Rusia. Filmul cu Robert Pattinson urma să fie lansat în Federația Rusă pe 3 martie. 

„Vom continua să monitorizăm situația pe măsură ce evoluează. Sperăm într-o soluție rapidă și pașnică a acestei tragedii”, a declarat un purtător de cuvânt al WarnerMedia într-un comunicat.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
transylvania 3902156 1920 jpg
Catalin Botezatu png
bunic Flickr.com Candice Pdx
image
image
image
image
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg
16 foto 1   case antipirati jpg