Rusia a dat drumul la piraterie! Cum va trece Moscova peste sancțiunile companiilor tech

Rusia intenționează să relaxeze regulile care guvernează drepturile de proprietate intelectuală pentru a compensa împotriva sancțiunilor impuse de națiunile occidentale, ca răspuns la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

vladimir putin 1 jpeg

Recent, Ministerul Rus al Dezvoltării Economice a propus să deblocheze legislația privind pirateria, care ar legaliza efectiv pirateria de jocuri, filme, emisiuni TV și multe altele. 

Occidentul, inclusiv SUA, a anunțat sancțiuni împotriva elitelor și instituțiilor financiare ruse, pentru a le descuraja să escaladeze ofensiva din Ucraina. Aceste mișcări vizează economia rusă și urmăresc să creeze presiuni pentru a opri războiul din Ucraina.

Pirații ruși sunt pe poziții

Cu toate acestea, Rusia pare să caute modalități de a minimiza impactul acestor sancțiuni. Ministerul Dezvoltării Economice a declarat că ia în considerare posibilitatea ridicării restricțiilor privind utilizarea proprietății intelectuale conținute în anumite bunuri, a căror furnizare către Rusia este limitată. 

„Acest lucru va atenua impactul asupra pieței al întreruperilor în lanțurile de aprovizionare, precum și al penuriei de bunuri și servicii care a apărut din cauza noilor sancțiuni ale țărilor occidentale”, a adăugat acesta.

Potrivit unui raport al City AM, companiile ruse nu vor avea nicio obligație să plătească pentru utilizarea proprietății intelectuale din orice țară care au impus sancțiuni Rusiei.

Ziarul susținut de stat, Rossiyskaya Gazeta, a raportat că politicianul rus Dmitri Ionin a sugerat ca țara să deblocheze suita de torrenting RuTracker pentru a-i ajuta pe ruși să pirateze filmele de la Hollywood. Această cerere a venit pe măsură ce marile studiouri de la Hollywood au suspendat  lansarea filmelor lor în cinematografele rusești.

Disney și Sony Pictures își suspendă lansarea filmelor lor în cinematografele din Rusia, după atacul coordonat Moscova asupra Ucrainei .

Warner Bros. a retras „The Batman” de la lansarea în Rusia. Filmul cu Robert Pattinson urma să fie lansat în Federația Rusă pe 3 martie. 

„Vom continua să monitorizăm situația pe măsură ce evoluează. Sperăm într-o soluție rapidă și pașnică a acestei tragedii”, a declarat un purtător de cuvânt al WarnerMedia într-un comunicat.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net