Cum au interzis rețelele de social media propaganda și canalele Rusiei

Pe măsură ce Federația Rusă încercă foarte mult să distrugă încrederea societății civile în NATO, UE și valorile occidentale, tot mai multe companii tech au pus piciorul în prag și au atacat boții ruși și canalele de propagandă.

social media 6557345 1280 jpg

Facebook a transmis că a desființat o rețea de dezinformare formată din indivizi și site-uri care transmit știri false despre invazia rusă a Ucrainei.

Ce companii au pus piciorul în prag împotriva Rusiei

Meta a spus că rețeaua este „relativ mică”, constând din aproximativ 40 de conturi, Pagini și Grupuri pe Facebook și Instagram. Nu este clar cât de recent a început să funcționeze grupul, dar Meta spune că a atras mai puțin de 4.000 de urmăritori pe Facebook și mai puțin de 500 de urmăritori pe Instagram.

„Este un semn că, în timp ce acești actori încearcă să conducă aceste tipuri de operațiuni de influență, sunt prinși mai devreme și nu ajung la publicul la care ar fi ajuns chiar acum câțiva ani”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful departamentului Meta. 

Rețeaua a fost operată de persoane din Rusia și Ucraina, care au creat profiluri false pe mai multe rețele sociale (inclusiv YouTube, VK și Telegram, precum și platformele din partea Meta) pentru a părea reale pentru anchetatori. Ei au folosit fotografii generate de inteligență artificială ca imagini de profil și s-au pozat în redactori de știri, ingineri de aviație și autori ai diferitelor publicații.

Pe lângă rețeaua de dezinformare, Meta spune că sunt vizate conturile oficialilor militari ucraineni și ale personalităților publice. Un actor cunoscut sub numele de Ghostwriter, care a fost urmărit de comunitatea de securitate și are legături cu Belarus, aliat rus, a încercat să pirateze conturi și să posteze „Videoclipuri pe YouTube în care trupele ucrainene sunt slabe și se predau Rusiei”.

Twitter spune că a fost, de asemenea, ocupat cu eliminarea rețelelor de dezinformare legate de invazia rusă a Ucrainei. Compania a declarat pentru NBC News că a interzis mai mult de o duzină de conturi care partajează link-uri către un site de propagandă numit Ukraine Today.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net