Întorsătură neașteptată pentru rubla rusească. Cum plănuiește Putin să-și salveze economia

Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma de Stat, a aprobat un proiect de lege prin care se solicită ca rubla digitală, reprezentând o formă suplimentară a monedei naționale ruse, care va fi emisă digital de Banca Rusiei, să fie desemnată ca monedă de rezervă. 

Vladimir Putin bogat jpg

Serghei Mironov, liderul partidului de opoziție numit „O Rusie Justă” din Duma, a cerut, de asemenea, guvernului federal, băncii centrale și sediului operațional să introducă rubla digitală în încercarea de a contracara sancțiunile occidentale pe fondul Ucrainei în curs. criză.

Citește și Rusia, cea mai sancţionată ţară din lume. Cum resimte populaţia ţării măsurile luate de Vest

Conform unui raport Forklog, Mironov a spus că scopul introducerii rublei digitale este emiterea unei monede digitale a Băncii Centrale (CBDC) în scopuri specifice, cum ar fi finanțarea de locuințe și alte proiecte de construcție, precum și dezvoltarea a infrastructurii de producţie şi transport.

Ce viitor va avea rubla digitală

Rubla digitală ar trebui să devină o investiție cu drepturi depline și o monedă de rezervă pentru Rusia”, a adăugat Mironov. Parlamentarul consideră că introducerea CBDC va oferi economiei ruse finanțarea necesară fără a adăuga presiune pe rata inflației, clarificând că rublele digitale nu pot fi depozitate în străinătate sau folosit în scopuri neintenționate”, a adăugat el.

Declarațiile lui Alexander Yakubovsky, un alt parlamentar și membru al Grupului de lucru privind reglementarea criptografică din Rusia, au indicat recent că țara evaluează utilizarea monedelor digitale pentru a-și restabili accesul la finanțele globale.

Vezi și Rusia a primit interzis la euro. Bancnotele nu vor mai fi furnizate

De asemenea, merită remarcat faptul că Banca Centrală Rusă (CBR) a fost fermă în poziția sa de legalizare anti-criptomonede și a urmărit agresiv inițiativa Rublei digitale. Autoritatea monetară a început să ia în considerare înființarea unui CBDC la începutul anului 2020 și a publicat un document de consultare mai târziu în acel an, înainte de a dezvălui un concept de rublă digitală în aprilie 2021, definind arhitectura sa principală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net