Rubla rusească a înregistrat cel mai scăzut nivel. Populația nu-și poate proteja averile

Ultima actualizare:

Miercuri, rubla rusească se afla la cel mai scăzut nivel întâlnit vreodată. Joi, în momentul redactării acestui articol, prețul rublei se afla la valoarea întâlnită ieri.

rubla ruseasca si euro jpg

Din cauza acestei scăderi masive a rublei, Banca Centrală a Rusiei a interzis cetățenilor să mai cumpere valută. În urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană pe fondul invaziei Ucrainei, Bursa de la Moscova rămâne și astăzi închisă, în timp ce tot mai multe companii continuă să se retragă de pe piața economică a Rusiei.

Cele mai recente companii ce s-au retras de pe piața din Rusia sunt: McDonalds, Coca Cola, Starbucks, dar şi Amazon. 

Rubla rusească a înregistrat cel mai scăzut nivel din istoria sa

Foarte multe agenții au prezentat imagini comparative din anii ‘90, reprezentând momentul în care McDonalds s-a deschis în Federația Rusă și anul 2022, când McDonalds a decis să-și închidă cele aproximativ 800 de restaurante din Rusia.

În acest moment, valoarea unei ruble se află în jurul a 117 de ruble pentru achiziționarea unui dolar american. Comparativ, Dogecoin, o criptomonedă ce a fost realizată sub formă de glumă, valorează mai mult decât o rublă rusească. Comparațiile existente în spațiul on-line făcute de utilizatorii de social media au continuat - un Robux, o monedă folosită într-un joc video dedicat copiilor, valorează 0.0125 de dolari. Pentru referință, o rublă rusească are o valoare raportat la dolarul american de 0,0072 USD.

„În acest moment, (guvernul rus) e gata să facă orice ca să stabilizeze piaţa, inclusiv să limiteze cererea din partea cetăţenilor. E nevoie de valută în ţară pentru companiile de import, şi în acest moment este penurie”, a explicat un analist financiar, potrivit Știrile Pro TV.

În acest moment, inflația în Rusia a atins cota de 10,42%, o creștere procentuală cu peste 1% într-o singură săptămână. În acest moment, alimentele s-au scumpit cu aproximativ 11%, iar mașinile și electrocasnicele s-au scumpit cu 15%. 

image

„Nu am valută, nu trebuie să mă duc să o retrag (de la bancă). Dar cred că cei care au cu siguranţă nu le convine ce se întâmplă. Nici mie nu mi-ar plăcea, aş fi revoltată şi nemulţumită. Asta cu siguranţă”, a spus o femeie din Moscova, potrivit sursei citate anterior.

Analiștii consideră că aceste modificări economice vor continua, pe măsură ce războiul din Ucraina se dovedește a fi foarte costisitor. În același timp, mai multe imagini ce au apărut în spațiul virtual indică că soldații din Rusia vor fi nevoiți să folosească echipament și mașini de pe vremea Uniunii Sovietice. 

Mașinile livrate de Rusia pentru soldații ce se află pe frontul din Ucraina sunt însemnate cu litera Z, fapt ce le fac imposibile de utilizat pentru infiltrarea în orașele pe care plănuiesc rușii să le asedieze.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net