Atenție, nu e un text banal! Cristina Bălan: «Citiți mai jos povestea Țestoasei Tonka»

Ce a început ca o poveste drăguță pentru copii, s-a transformat într-o lecție prețioasă de viață, pe care Cristina Bălan ne-a adus-o tuturor în vedere, ea și Țestoasa Tonka.

collage cristina balan jpg
Cristina Bălan și Țestoasa Tonka. Artista i-a salvat viața micuțului animal

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, artista a prezentat o întâlnire neașteptată cu o țestoasă tonka, o specie des întâlnite în România, dar care avea mare nevoie de ajutor. 

Povestea Cristinei Bălan a început ca ceva ce ai putea spune copiilor înainte de culcare, dar a atras un semnal de alarmă asupra unei probleme cu care ne confruntăm în fiecare zi, de care ne pasă prea puțin și, fără să ne dăm seama, ne numără zilele - poluarea.

Cristina Bălan a întâlnit o țestoasă prietenoasă pe malul unei ape, dar aceasta avea o mare problemă - era prinsă în rămășițele unui sac. 

Artista s-a folosit de ustensilele din dotare, ca să salveze țestoasa aflată în primejdie și care putea să-și piardă viața, din cauza sacului aruncat pe malul apei.

Poluarea, problema ascunsă a României

Poluarea este una dintre principalele probleme cu care se confruntă România, pe lângă gradul ridicat de corupție și inegalitate socială. Țara noastră se află printre ultimele locuri în ceea ce privește reciclarea deșeurilor.

Citește mai multe despre acest subiect: „Inamicul” care a provocat mai multe decese decât războiul și Covid

În același timp, românii se clasează printre cei care produc cele mai puține deșeuri municipale. Totuși, producția de deșeuri este, indirect, legată cu veniturile pe care un cetățean de rând le are. 

Chiar și așa, multe deșeuri ajung în pădurile, apele sau câmpiile noastre. Fie din nepăsare, lipsă de educație sau simț civic, multe deșeuri rămân ani buni pe pământurile noastre, afectând mediul conjurător și, în cele din urmă, pe noi. 

Urmărește și: Poluare masivă în București. Ministerul Mediului dă vina pe vreme!

Ca notă informativă, un PET, de exemplu, de bere, frecvent întâlnit în zonele de picnic, se descompune în aproximativ 100 de ani. De altfel, procesul de descompunere al plasticului este unul toxic pentru mediul înconjurător, multe animale ajungând să îngurgiteze deșeurile în proces de descompunere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub andreea antonescu png
image jpeg
Lia Bugnar
hororoscop jpg
Alessia Raiciu 3 webp
laura cosoi
cub cheating wife png
Ana Maria Alessandra Păcuraru Dobra a născut jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
Ana Maria Alessandra Păcuraru Dobra a născut jpg
laura cosoi
image jpeg
cub andreea antonescu png
image png