Luptătorii de gherilă ucraineni îi elimină pe rând pe colaboratorii lui Putin: «Vor fi vânați pentru tot restul vieții»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere a asasinatelor țintite către colaboratorii oficiali ai lui Putin, care au fost lichidați prin mai multe metode, fie împușcați, aruncați în aer sau otrăviți. 

image

Daria Dughina care l-a criticat pe Putin pentru că a fost „prea blând” cu Ucraina, iar moartea ei a fost văzută de mulți ca o încercare a liderului rus de a înăbuși criticii. Fostul șef NATO Gary Tabach, aflat acum la Kiev, a declarat că forțele ucrainene „vânează” simpatizanții Kremlinului în teritoriile ocupate. Acesta a declarat pentru The Sun

„Cei care au trădat Ucraina; unii dintre deputați, unii dintre liderii Ucrainei care s-au dat de partea Rusiei în acest război, vor fi vânați pentru tot restul vieții.”  

Veteranul Marinei SUA a susținut că Ucraina are o „listă prioritară” de persoane pe care dorește le elimine, iar Putin se află chiar în fruntea acestei liste.

Cum acționează trupele de gherilă ale Ucrainei

Luptători de gherilă ai Ucrainei au început să-i asasineze pe rând colaboratorii lui Putin cu scopul de a semăna frica în rândurile invadatorilor. 

După ce au efectuat atacuri, ei dispar, apoi se integrează perfect în populația locală pentru a se sustrage oricărei încercări rusești de a-i captura.

Ei se bazează pe rezerve secrete de arme, explozibili și pistoale cu amortizoare, precum și puști Kalashnikov și lansatoare de grenade.

Scopul este de a le arăta ocupanților că nu sunt bineveniți, că nu ar trebui să se stabilească în Ucraina, că nu ar trebui să se culce pe o ureche”, a declarat unul dintre luptătorii ucraineni pentru New York Times.

El a descris o misiune a trupelor de rezistență ucrainene dintr-o secție de poliție controlată de ruși, care a început cu tăierea energiei electrice, în întuneric, luptătorii au pus o bombă la roata unei mașini.

Bomba a ucis un ofițer de poliție rus și l-a rănit pe altul prin atacul efectuat de „mișcarea de rezistență”, a declarat un reprezentant al Ministerului Apărării din Ucraina, despre momentul atacului din 27 iulie.

Între timp, Herson, primul oraș mare care a căzut în mâinile rușilor, a fost unul dintre punctele esențiale ale rezistenței ucrainene. De la sosirea forțelor lui Putin, sute de localnici au fost reținuți și torturați, cadavrele lor apărând săptămâni mai târziu.

Cine sunt oamenii lui Putin care au căzut victime războinicilor de gherilă ucraineni

Astfel, atunci când un oficial pro-Moscova a invitat Rusia să înființeze o bază militară, în regiunea ucraineană, au apărut afișe ce ofereau recompensă de 15.000 de lire sterline pentru moartea sa.

Asasinatele recente din zonă îl includ pe cel al lui Putin Vitaly Gura, un oficial rus, stabilit în regiunea Herson, care a fost împușcat mortal în biroul său.

Dmitri Savlucenko, unul dintre cei mai mari colaboratori ai ocupației ruse, a fost ucis într-o explozie. Explozia a afectat două mașini și a spulberat geamurile unei case cu patru etaje din apropiere.

Colaboratorul lui Putin, Askyar Laishev, care a lucrat pentru serviciile secrete ale Ucrainei înainte de a-și schimba partea în 2014, a fost ucis într-o explozie de tip mașină-capcană la Lugansk în iulie.

Luptătorii ucraineni din trupele de gherilă îi îndepărtează și pe aliații lui Putin în misiuni îndrăznețe chiar pe teritoriul Rusiei.

Oficialul local pro-Putin, Volodimir Saldo, se află în spitalul din Moscova după ce a fost otrăvit, în timp ce fostul șef adjunct al Kremlinului, Vyacheslav Volodin, în vârstă de 58 de ani, a scăpat de moarte când rachetele ucrainene au lovit un birou din Donețk, la doar câteva minute după plecarea acestuia.

O altă țintă a fost activistul și bloggerul pro-rus Valery Kuleshov, care dorea să devină șef de poliție în cadrul forțelor de ocupație, deși nu avea pregătire.

Una dintre primele victime ale rezistenței a fost Vlodimir Struk, un primar pro-rus care a salutat forțele invadatoare ale lui Vladimir Putin. A fost răpit de acasă și împușcat în inimă.

Miliardarii ruși s-au săturat de ofensiva lui Putin în Ucraina

Supranumit „siloviki” – sau „oameni puternici” în engleză – acest grup de miliardari ruși influenți care susțin regimul lui Putin s-ar fi săturat de pagubele economice cauzate de războiul din Ucraina.

Profesorul dr. Michael Rochlitz de la Facultatea de Economie Instituțională de la Universitatea din Bremen din Germania a spus că elitele ar putea acționa dacă Putin ar lansa o lovitură nucleară asupra Ucrainei sau ar încerca să provoace o țară NATO și să transforme conflictul în al treilea război mondial.

Există, de asemenea, rapoarte credibile conform cărora Putin s-ar putea afla în spatele morții Dariei Dughina, care a fost ucisă într-o explozie devastatoare de o mașină-bombă săptămâna trecută. 

Tatăl lui Dughina, comentatorul ultranaționalist Alexander Dughin,  despre care se crede că ar fi fost ținta vizată, a criticat în mod repetat Kremlinul pentru că nu a fost mai agresiv în campania sa militară din Ucraina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net