Grecia și Elveția renunță la restricțiile de călătorie. Când vor putea fi vizitate fără pașaportul Covid

Ultima actualizare:

Grecia și Elveția intră pe lista țărilor din Uniunea Europeană care renunță la restricțiile de călătorie. A fost anunțată data la care turiștii vor putea intra pe teritoriul celor două țări fără a avea nevoie de teste sau de pașaportul Covid.

Fără pașaport sanitar în Grecia și Elveția. Foto: colaj Click
Fără pașaport sanitar în Grecia și Elveția. Foto: colaj Click

Veste bună pentru românii care așteaptă vacanța de vară. Ministrul Sănătății din Grecia, Thanos Plevris, a transmis că de luni, 2 mai, vor fi ridicate restricțiile de la graniță. Astfel, turiștii nu vor mai fi obligați să arate dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 6 luni sau a unui test anti-Covid.

Decizia ar trebui să fie primită cu multă bucurie de românii care aleg în fiecare an, ca destinație de vacanță, plajele superbe din Grecia. Conform Schengenvisainfo, ministrul Thanos Plevris a transmis că regula va fi aplicată pentru vizitatorii din toate colțurile lumii, nu doar din UE.

Așadar, se revine la libertatea de dinainate de pandemie. Toți turiștii vor putea intra în Grecia, chiar dacă au ales să nu se vaccineze anti-Covid. De asemenea, testarea nu va fi necesară pentru călători. Regula se va aplica indiferent de motivul pentru care alegeți să mergeți pe tărâmul elen.

Grecia renunță la restricțiile de călătorie începând cu 2 mai 2022. Pașaportul Covid nu va fi necesar nici în Elveția

Elveția renunță la restricțiile de călătorie
Elveția renunță la restricțiile de călătorie

Elveția a luat o decizie similară cu cea din Grecia. Munții de vis și lacurile superbe din țara cantoanelor pot fi din nou vizitate fără pașaportul sanitar. Începând de săptămâna viitoare, toți turiștii vor fi primiți, indiferent de statusul vaccinării sau trecerii prin boală.

Totodată, autoritățile au confirmat că nici măcar testarea nu va mai reprezenta o piedică pentru călătoriile în Elveția.

Tot mai multe țări au luat astfel de decizii încă din lunile martie și aprilie. Se simte un aer al revenirii la normalitate, după doi ani dificili, în care ființa umană a fost testată din toate punctele de vedere. Să sperăm că briza liniștită nu va ține doar pe perioada verii.

Puteți verifica regulile de călătorie care sunt în vigoare în țările din Uniunea Europeană pe site-ul https://reopen.europa.eu/en/map/ROU/7001. Momentan, țări precum Italia, Spania sau Franța au rămas pe baricade, păstrând în continuare restricții la graniță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net