Grecii de peste 60 de ani, vaccinați anti-Covid doar cu două doze, considerați neimunizați

Ultima actualizare:

Grecii de peste 60 de ani nu vor mai fi considerați complet vaccinați anti-Covid dacă nu au primit și a treia doză, a anunțat Guvernul din Grecia.

Grecii de peste 60 de ani, vaccinați doar cu 2 doze, considerați neimunizați. / Foto: Shutterstock
Grecii de peste 60 de ani, vaccinați doar cu 2 doze, considerați neimunizați. / Foto: Shutterstock

Respectarea măsurilor de prevenție deja existente și continaurea vaccinării într-un ritm cât mai alert sunt principalele direcții pe care autoritățile elene vor ca cetățenii să le respecte. În același timp, au anunțat că restricțiile nu se vor înăspri de Crăciun, chiar dacă pe teritoriul țării numărul de cazuri noi și de decese este în continuare ridicat.

Cu toate acestea, dacă cei de peste 60 de ani care sunt vaccinați doar cu două doze nu vor mai fi considerați imunizați, iar accesul la anumite activități le va fi interzis, inclusiv la multe dintre festivitățile organizate de Crăciun și de Revelion.

Totodată, certificatul verde al celor care au trecut prin infecția cu virusul Sars-CoV-2 își scade valabilitatea de la șase la trei luni.

Vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani, obligatorie în Grecia

În Grecia, vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani devine obligatorie de la jumătatea lunii ianuarie, mai ales pentru că ritmul imunizărilor nu a fost cel dorit. Autoritățile au declarat că vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată.

Până în prezent, puţin peste 63% din populaţie s-a vaccinat cu schema completă, iar 22,5% a efectuat şi cea de-a treia doză.

În ultima săptămână, numărul cazurilor a scăzut uşor, dar continuă să înregistreze o medie de între 4.000 şi 5.000 de infectări zilnice, iar numărul deceselor este în jur de 100 pe zi, într-o ţară care numără aproximativ 10,7 milioane de locuitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net