Vaccinare obligatorie pentru medicii din Ucraina! Ce alte categorii profesionale sunt incluse pe lista

Ultima actualizare:

    Ucraina va include medicii şi angajaţii municipali în categoriile pentru care vaccinarea anti-COVID este obligatorieFoto: Arhiva Click!
Ucraina va include medicii şi angajaţii municipali în categoriile pentru care vaccinarea anti-COVID este obligatorieFoto: Arhiva Click!

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a propus includerea personalului medical şi a angajaţilor municipali în categoriile profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID va deveni obligatorie.

Guvernul de la Kiev îi obligă deja pe profesori, pe angajaţii din instituţiile de stat şi pe cei din administraţiile locale să se vaccineze împotriva COVID, în caz contrar riscând să fie suspendaţi de la locurile de muncă.

Noua listă include și personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko, potrivit Reuters, relatează Digi24.

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

Totodată, Ucraina este una dintre ţările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent. Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această ţară sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

image
image
image
image
image
image
9469179mac jpg
craig evans tatuaje iepuri cartea recordurilor instagram jpg
Somn - bărbat care doarme FOTO Shutterstock
lidl pexels jpg
arbore de cacao foto jpg
primul telefon graham bell jpg
Antarctica (Shutterstock) jpg
facebook glovo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net