Hackerii ruși, amenințări la adresa Regatului Unit și a României

Ultima actualizare:

Hackerii de la Killnet au amenințat că vor afecta infrastructura vitală de la terapie intensivă din spitalele Regatului Unit.

Hackerii pro-Putin au amenințat Marea Britanie, România și Moldova
Hackerii pro-Putin au amenințat Marea Britanie, România și Moldova

Gruparea de hackeri ruși, Killnet, a amenințat Regatul Unit că va afecta ventilatoarele de la ATI, din Marea Britanie, după ce un presupus membru al grupării a fost arestat de către poliția britanică. 

Unul dintre presupușii hackeri ruși, din echipa Killnet, a fost reținut, la începutul acestei săptămâni, de către autoritățile Regatului Unit, după ce acesta a fost considerat răspunzător pentru atacul asupra mai multor site-uri guvernamentale din România. 

La începutul acestei săptămâni, mai multe site-uri din România nu au putut fi accesate de către utilizatori, fiind afectate de către atacuri de tip DDOS, revendicate de către gruparea rusă Killnet. 

Citește și Site-urile Guvernului României, victimele atacurilor cibernetice

Mai mulți reprezentanți din spatele grupării au susținut că suspectul nu are legătură cu acțiunea lor asupra site-urile guvernamentale din România. Totuși, aceștia au amenințat că vor avaria ventilatoarele de la terapie intensivă, dacă acesta nu este eliberat în 48 de ore. 

Ventilatoarele de la ATI, din România, vizate de Killnet

În cadrul unei postări pe grupul lor de Telegram, gruparea a cerut eliberarea românului, considerat suspect în cazul atacurilor cibernetice ce au vizat mai multe site-uri guvernamentale din România. 

În cazul în care Ioan Feher nu este eliberat, hackerii au transmis că vor „distruge România, Marea Britanie și Moldova”. Dacă autoritățile nu se conformează cu cererile grupării, aceștia au transmis că vor ataca cibernetic ventilatoarele de la terapie intensivă. 

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie de orice persoană pe care să dați vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace.

Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, se arată în mesajul postat pe Telegram. 

Cine este Ioan Feher

Ioan Feher este suspect în cazul atacurilor asupra site-urilor MApN, gov.ro sau chiar CFR Călători. Acesta și-a declarat susținerea pentru Federația Rusă în războiul pe care-l poartă asupra Ucrainei, având mai multe mesaje ce susțin invazia țării.

Citește și Hackerii ruşi, ajutaţi de un român din Satu Mare?

În postările acestuia de pe rețelele sociale, românul are mai multe mesaje pro-Putin, dar și steagurile Rusiei și simbolul „Z”, reprezentativ pentru invazia asupra Ucrainei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net