Iarna în Grecia, timpul când localnicii se simt liberi la ei acasă. Destinații de vis în sezonul rece

Ultima actualizare:

Când te gândești la Grecia, probabil îți imaginezi plaje însorite și ape albastre, însă iarna îți poate oferi o experiență cu totul diferită. În sud și pe insule, temperaturile rămân blânde, de 12-15 grade Celsius, iar zilele însorite îți permit să te bucuri de peisaje superbe fără aglomerația de vară. Totuși, în nord, frigul devine mai intens, ia zăpada transformă satele în stațiuni perfecte pentru schi, drumeții și relaxare la băi termale.

Grecii își respectă tradițiile cu sfințenie

grecia iarna jpg

Iarna îți permite să vezi Grecia prin ochii localnicilor, într-o atmosferă mai liniștită și autentică. În decembrie, colindele răsună în toată țara, un obicei la care grecii nu au renunțat și se bucură de el atât cei mari cât și cei mai mici.

Pe lângă tradiția bradului împodobit, grecii decorează și mici bărci, un simbol al legăturii lor profunde cu marea.

De Anul Nou, grecii sărbătoresc într-un mod special: Sfântul Vasile devine „Moș Crăciun”, iar desertul de sezon, „vasilopita”, ascunde o monedă norocoasă pentru cel care o găsește.

Bucătăria de iarnă în Grecia

Mâncarea este parte centrală a sărbătorilor grecești de iarnă. La fiecare colț de stradă și în toate piețele, vei găsi „melomakarona” – prăjiturele delicioase îmbibate în miere și condimente – și „kourabiedes”, fursecuri cu unt și zahăr pudră care seamănă cu bulgării de zăpadă.

Dar nu sunt singurele delicii. În meniul de sezon se mai găsesc „lahanodolmades” (sarmale de varză umplută) și „fasolada” (supă de fasole), perfecte pentru zilele reci.

Totul este acompaniat de un pahar de „rakomelo”, o băutură fierbinte din raki și miere, excelentă pentru serile răcoroase. Cei care preferă ceva mai blând pot încerca „oinomelo”, vin cald îndulcit cu miere.

Destinații numai bune iarna

Grecia de iarnă este o experiență mai calmă și mai intimă, ideală pentru cei care doresc să descopere această țară dincolo de sezonul turistic.

De la peisajele montane pline de zăpadă la târgurile tradiționale și sărbătorile petrecute alături de localnici, Grecia iarna este un amestec de tradiție, căldură și bucurie autentică.

Este șansa perfectă de a te conecta cu spiritul locului și de a vedea o Grecie care trăiește și sărbătorește în propriul ritm.

Printre locurile din Grecia unde poti petrece un concediul frumos iarna, unde poți practica schi sau snowboarding ori unde poți să te relaxezi la băi termale se numără:

Zagori: O regiune muntoasă pe care pur și simplu trebuie să o vizitezi în timpul iernii este Zagori. Ai multe sate de descoperit și admirat pe o suprafață de 1.000 de kilometri pătrați, fiecare cu tradițiile și bucatele sale.

Loutraki atrage în primul rând, mai ales iarna, cu izvoarele sale termale. Dacă nu ești genul care facă plimbări nesfârșite în natură – deși ai unde în această zonă – ci mai degrabă cel care s-ar relaxa cu un pahar de ouzo în mână și ar admira de la cald natura, în toată splendoarea ei, atunci 

Creta: Iarna, Creta se transformă într-o destinație de vacanță și mai pitorească! Localnicii se relaxează și au și mai mult chef de vorbă, temperaturile devin mai blânde, iar tarifele sunt mult mai prietenoase.

Vremea e plăcută pe timpul iernii, chiar dacă în ianuarie și februarie pot fi și ploi puternice. În general, temperaturile sunt cuprinse între 16 și 25 de grade, așa că poți face multe activități în aer liber.

Arachova: Arachova este un oraș montan în care poți ajunge cu ușurință din Atena. Aici vei putea să îți exersezi talentele în materie de ski, descoperind unul dintre cele mai mari resorturi ale Greciei.

Atena: Capitala Greciei este și va rămâne una dintre destinațiile de top ale țării, chiar și în anotimpul rece. Chiar dacă ai vizitat-o în timpul verii, merită să îți petreci aici și câteva zile de iarnă. Vei descoperi un alt oraș, liniștit, unde îți poți petrece relaxat câteva zilele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
beyonce kamala jpg
mihaela bilic facebook jpg
Pasarela Gelu FOTO Primaria Timisoara jpg
acc pod victima jpg
Volodimir Zelenski la Universitatea Națională de Apărare din Kiev FOTO PROFIMEDIA
casierie banca jpeg
colaj jpg
Tunel Palas jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net