Astronautul american de pe Staţia Spaţială, abandonat în cosmos de colegii lui ruşi?

Şoc! Şeful agenţiei spaţiale ruse a postat o înregistrare video sinistră în care lasă de înţeles ameninţarea că astronautul american Mark Vande Hei ar putea fi abandonat în spaţiu.

Mark Vande Hei se află în spaţiu de aproape un an. Foto: gettyimages
Mark Vande Hei se află în spaţiu de aproape un an. Foto: gettyimages

Şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a postat o înregistrare video sinistră în care lasă de înţeles ameninţarea că astronautul american Mark Vande Hei (55 de ani) ar putea fi abandonat în spaţiu şi că vor fi aduşi pe pământ doar colegii lui ruşi. El se află împreună cu cosmonauţii Piotr Dubrov (44 de ani) şi Anton Şkaplerov (50 de ani) pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) şi ar trebui să revină în Kazahstan la 30 martie cu o navetă rusească Soyuz.

Cei doi colegi ruşi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
Cei doi colegi ruşi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

În filmul postat de agenţia spaţială rusă pe reţelele sociale apare un mesaj în care se insinuează că astronauţii ruşi îşi iau rămas bun de la colegul american, lăsând să se înţeleagă că l-ar putea abandona în spaţiu pe acesta. Asta din cauza sancţiunilor impuse de SUA Rusiei, în urma invaziei din Ucraina.

Familia lui Mark Vande Hei, din Minneapolis, Minnesota, SUA, se teme că ruşii chiar îl vor abandona pe SSI. El a stat aproape un an la bordul SSI.

image

Elon Musk s-a oferit să trimită o navă să îl salveze pe Hei

Mama astronautului, Mary, o profesoară pansionară de 77 de ani, a intrat în panică şi spune că se roagă tot timpul pentru ca fiul său să fie adus înapoi pe Pământ. Şi soţia astronautului, Julia, care locuieşte împreună cu cei doi copii ai lor în Texas, este foarte îngrijorată. Magnatul

Elon Musk (50 de ani) s-a oferit să trimită naveta sa Space X să-l salveze pe Hei, dacă ruşii îl abandonează. Oficialii de la NASA cred însă că astronautul va fi adus pe Terra cu Soyuz, cum a fost iniţial stabilit.

Şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a ameninţat că SSI ar putea să cadă
Şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a ameninţat că SSI ar putea să cadă

Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale Roscosmos, a ameninţat chiar că staţia spaţială ar putea să cadă din cauza sancţiunilor împotriva ţării sale. Agenţia americană spaţială NASA spune însă că va continua să lucreze împreună cu Roscosmos şi alţi parteneri internaţionali pentru a menţine în siguranţă SSI.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub paula seling png
FotoJet (1) jpg
infidelitate 0 jpeg
CTP
Francisca, alături de Bogdan Lățescu
image
image
image
image
image
image
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP
interpretarea viselor jpg
femeie vaccin jpg