Imagini nemaivăzute în Rusia. Zeci de mii de oameni, la mormântul lui Aleksei Navalnîi

Ultima actualizare:

La o zi de la înmormântarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, imaginile de la poarta cimitirului fac înconjurul lumii. O coadă imensă de oameni așteaptă să depună flori la mormântul lui Navalnîi. Sunt zeci de mii de persoane cu flori în mână care așteaptă în tăcere să ajungă în cimitir. La ora prânzului, peste mormântul opozantului rus, ucis în închisoarea „Lupul Polar” din Siberia este un munte de flori.

O coadă nesfîrșită și un munte de flori

image

Mama lui Aleksei Navalnîi s-a întors sâmbătă dimineața la mormântul fiului ei. Încă de la primele ore, oamenii s-au așezat în rând și așteaptă în liniște să pătrundă pe poarta cimitirului și de acolo să ajungă la mormânt pentru a depune flori.

La cimitirul Borisovo, în sudul Moscovei se întinde o mare de flori și coroane depuse încă de ieri de marea mulțime de ruși care au așteptat în stradă cât timp în mica biserică a avut loc ceremonia de înmormântare a celui mai înverșunat dușman politic al lui Putin.

Ludmila Navalnaia a venit însoțită de Alla Abrossimova, mama văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia.

Mama și soacra lui Aleksei Navalnîi. Sursă foto: Profimedia Images
Mama și soacra lui Aleksei Navalnîi. Sursă foto: Profimedia Images

După ce vineri mii de ruși au stat ore în șir la coadă ca să îi aducă un ultim omagiu opozantului rus, sâmbătă mulțimea a devenit și mai mare, iar imaginile au fost preluate de întreaga lume.

image

Oamenii au scandat „Nu războiului!” şi l-au numit pe Putin „ucigaş”.

Soția, copiii și fratele lui Navalnîi sunt în străinătate

Soția și cei doi copii ai lui Aleksei Navalnîi, dar și fratele acestuia nu au participat la înmormântare. Ei locuiesc în străinătate, iar apariția lor la ceremonie s-ar fi putut încheia cu arestări după ce aceștia au fost întodeauna vocali împotriva lui Vladimir Putin.

image

ONG-ul pentru drepturile omului OVD-Info a declarat vineri că poliţia rusă a arestat cel puţin 128 de persoane care i-au adus omagiu lui Navalnîi în 19 oraşe.

Înmormântarea liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi a avut loc vineri la Moscova.

Slujba de înmormântare a avut loc într-o mică biserică din suburbia de sud a Marino, cu racla liderului opoziției ruse deschisă în timpul slujbei. Navalny a fost înmormântat la cimitirul Borisov din apropiere.

Alexei Navalnîi, cel mai înverșunat critic al președintelui rus de mai bine de un deceniu, a murit pe 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o colonie penitenciară din Arctica, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru „extremism”. Potrivit unor surse citate de The Times, opozantul rus ar fi fost ucis cu un pumn în inimă, după ce a fost ținut afară mai bine de două ore la o temperatură de -27 de grade.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net