Din luna mai, Grecia impune noi reguli pe plaje. Ce trebuie să știe turiștii

Ultima actualizare:

Din luna aprilie și până în luna octombrie, Grecia rămâne una dintre destinațiile preferate ale românilor. De mai bine de 25 de ani, numărul turiștilor români pe plajele din Grecia a crescut constant. Începând din acest an, guvernul elen impune noi reguli despre care trebuie să știe și românii înainte să ajungă acolo. Din cauza supraaglomerării, autoritățile din Atena au luat măsuri care să ofere accesul vizitatorilor pe litoral, în siguranță. Este vorba despre o nouă lege, care se va aplica din această primăvară, la deschiderea sezonului estival.

Noua lege a plajelor din Grecia

image

Reglementarea prevede că 70% din plajele din Grecia trebuie să fie libere de șezlonguri. În zonele protejate, această proporție trebuie să fie de 85%. Iar, în ceea ce privește zonele sensibile din punct de vedere ecologic – care vor fi marcate ca „plaje de neatins”, șezlongurile vor fi complet interzise, notează timeout.com.

De asemenea, noile reglementări spun că trebuie menținută o distanță de cel puțin patru metri între șezlonguri și țărm. Această măsură a fost stabilită pentru a facilita accesul tuturor turiștilor la mare.

Turiștii vor fi monitorizați cu drone

Pentru a se asigura că toți cei care ajung în vacanțe în Grecia respectă regulile, autoritățile elene vor folosi drone care vor monitoriza de la înălțime plajele și turiștii care le ocupă, menționează sursa citată.

Grecia a introdus și o nouă taxă pentru turiști

Începând din acest an, Grecia va avea o nouă taxă de cazare ce se va aplica începând cu noul sezon turistic, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de reconstrucție în urma incendiilor forestiere și inundațiilor severe, scrie Greek Reporter.

Taxa pentru rezistența la schimbările climatice a fost adoptată încă din luna ianuarie, dar va fi percepută turiștilor începând cu 1 martie și până la finalul sezonului, în octombrie. Străinii vor plăti în plus între 1,5 și 10 euro pe zi, în funcție de locul în care sunt cazați.

Astfel, cei cazați în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui de acum să plătească 1,5 euro pe zi, în timp ce oaspeții din hotelurile de trei stele vor plăti câte 3 euro/zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net