Începe războiul? S-au încins spiritele între cele două superputeri

Ultima actualizare:

    Conflictul  din Siria a împins  omenirea pe marginea unei catastrofe:  cele două superputeri sunt la un pas de conflict
Conflictul din Siria a împins omenirea pe marginea unei catastrofe: cele două superputeri sunt la un pas de conflict

Omenirea stă pe un butoi de pulbere! Atacul cu rachete al SUA asupra bazei aeriene siriene Sharyat, ca răspuns al bombardamentului cu gaz sarin al trupelor fidele lui Bashar al-Assad, a încins spiritele între cele două superputeri. Rusia a suplimentat trupele din zonă şi împreună cu Iranul avertizează cu „o replică pe măsură” dacă atacurile vor continua. Lumea e împărţită în două tabere.

Atacul cu gaz sarin de săptămâna trecută din oraşul Khan Sheikhoun, soldat cu 89 de morţi, printre care şi mulţi copii, a fost condamnat de întreaga comunitate internaţională. La scurt timp,  SUA au tras 59 de rachete asupra bazei aeriene Sharyat, de unde a fost iniţiat bombardamentul, ca răspuns la crima împotriva umanităţii. Reacţia Rusiei, Irakului şi a Iranului a fost vehementă. „Dacă SUA vor continua atacurile, răspunsul va fi unul pe măsură”, a fost reacţia fermă a ministrului de externe rus Serghei Lavrov. Ieri, în oraşul italian Lucca a avut loc întâlnirea miniştrilor de externe din cadrul G7. Principala temă a discuţiei dintre reprezentanţii Marii Britanii, Canadei, Germaniei, Italiei, Japoniei, SUA şi Franţei a fost convingerea Rusiei de a înceta să-l mai susţină pe Bashar al-Assad. Secundar pe ordinea de zi s-a aflat discuţia privind situaţia din Coreea de Nord, despre armele nucleare. Pe fondul tensiunilor din zonă, Rusia a suplimentat efectivele militare consolidându-şi poziţiile din Golful Persic, Marea Neagră şi Siria. La nivel mondial, planeta se împarte în două tabere: Marea Britanie, Germania, Franţa, Israel, Arabia Saudită, Australia, Italia, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Japonia şi Canada susţin SUA în continuarea atacurilor împotriva trupelor lui Bashar al-Assad. De partea cealaltă, Siria, Iranul, Belarus şi Bolivia sunt de partea Rusiei în susţinerea lui Bashar al-Assad. Războiul din Siria a început în 2011 şi conform estimărilor din 2016 a făcut până în prezent peste 400.000 de victime. Anual, începând cu 2012, în Siria mor peste 500 de copii. 

simeon stalpnicul png

SUA:

  • Arme nucleare: 6.970
  • Avioane de luptă: 3.318
  • Tancuri: 8.725
  • Personal paramilitar: 12.000

Rusia

  • Arme nucleare: 7.300
  • Avioane de luptă: 1.900
  • Tancuri: 22.710
  • Personal paramilitar: 500.000

El este Generalul «Gaz Sarin»


    Generalul Mohammed  Hasouri, decorat  pentru crime  împotriva umanităţii
Generalul Mohammed Hasouri, decorat pentru crime împotriva umanităţii

Pilotul care a bombardat oraşul Khan Sheikhoun, joia trecută, a fost însuşi generalul Mohammed Hasouri. El a fost decorat sâmbătă, la baza aeriană Shayrat, pentru îndeplinirea cu succes a misiunii. Conform „Times” generalul Hasouri se află la cea de-a doua misiune de acest gen, după ce la 30 martie a aruncat cu gaz toxic asupra satului Latamineh, soldat cu 70 de răniţi. Conform doctorilor care le-au acordat primul ajutor răniţilor, toţi aveau spasme, respirau cu dificultate şi făceau spume la gură. Conform ultimelor informaţii, ieri generalul a fost ucis într-un atac cu maşină capcană, dar informaţia nu a putut fi verificată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net