Înmormântări eco. Incinerarea cu apă înlocuiește metoda clasică pentru protejarea mediului. În ce constă

Este cea mai nouă metodă de înmormântare care se aplică deja în Marea Britanie și SUA, iar Irlanda, Belgia și Olanda au anunțat că o vor implementa în curând. Incinerările clasice, folosind focul, nu se vor mai folosi, fiind utilizată o nouă metodă, aceea a incinerării cu apă. Pare imposibil, dar metoda, care îți dă fiori, are rezultat. Totul pentru protecția mediului. 

image

După ce un om moare, în cele mai multe țări din Europa există două variante: înmormântarea sau incinerarea clasică. Pe fondul creșterii cererii de variante mai prietenoase cu mediul s-a ajuns la metoda de incinerare cu apă, care a devenit în scurt timp, tot mai populară, relatează Euronews.

În ce constă incinerarea cu apă

Procedura, cunoscută și sub denumirea "aquamation", folosește procesul de hidroliză alcalină, în care apa amestecată cu o soluție alcalină descompune corpul până când rămâne doar scheletul.

incinerare jpg

Corpul este plasat într-un vas din oțel care e umplut apoi cu apă și o soluție alcalină. Vasul este încălzit, iar corpul se descompune până la componentele chimice de bază - aminoacizi, peptide, zaharuri și săruri.

După trei sau patru ore, rămân doar oasele. Acestea sunt apoi măcinate până rezultă o pudră albă care este pusă într-o urnă oferită familiei, așa cum se practică după incinerarea în cuptorul unui crematoriu.

Ce înseamnă incinerarea cu apă pentru mediu

"Incinerarea cu apă" consumă de cinci ori mai puțină energie decât incinerarea obișnuită, au explicat reprezentanții firmei britanice Resomation care oferă acest serviciu.

În jur de 245 de kilograme de emisii de carbon sunt generate prin incinerarea tradițională, echivalentul încărcării unui smartphone de 29.000 de ori.

Și înmormântările au consecințe negative asupra mediului. Substanțele chimice folosite pentru îmbălsămare se pot scurge în pământ, poluând solul și pânza freatică.

Cerere în creștere

Cel mai mare furnizor al serviciului de incinerare lichidă spune că cererea este în creștere.

"Creșterea preocupărilor pentru ecologie și sustenabilitate în ultimul deceniu combinată cu o dorință de a face parte din natură sau de a se odihni într-un cadru natural înseamnă că tot mai mulți oameni iau în considerare impactul ecologic al corpului lor după ce mor", a declarat profesorul Douglas Davies, de la Departamentul de Teologie și Religie al Universității Durham.

Serviciul incinerării cu apă este disponibil în Statele Unite, Canada și Africa de Sud, Marea B ritanie, iar Irlanda este pe punctul de a deschide prima facilitate de acest tip. De asemenea, Belgia și Olanda se numără printre statele europene care intenționează să ofere "incinerarea cu apă", dar trebuie să depășească mai întâi anumite obstacole de reglementare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net