Insula de vis căutată toată vara de mii de turiști din lume. Guvernul elen intervine: Nu există

Ultima actualizare:

Autoritățile din Grecia au fost nevoite să intervină după ce un număr mare de turiști au cerut informații despre insula Psimythos. Aceasta este prezentată în postări pe rețeaua socială X (fostă Twitter) ca un loc de vin. Utilizatorii care susțin că au fost în acest loc au postat și poze. Guvernul elen a intervenit și a transmis că insula este doar rodul imaginației.

Cereri de vacanță spre o insulă care nu există

Internauții au creat chiar și un sote pentru insula imaginară, Psimythos. Foto: Psimythos.gr
Internauții au creat chiar și un sote pentru insula imaginară, Psimythos. Foto: Psimythos.gr

Postările despre locurile „pe care nu trebuie în niciun caz să le ratați în Psimithos” s-au viralizat rapid pe rețeaua socială X. Mai mult, una dintre postări prezintă situația unui medic care a plecat nervos de acolo pentru că din cauza promovării pe rețelele sociale, „locul de vis” s-a aglomerat. Cel mai popular ziar din Grecia,  To Vima, are un material amplu despre fake news-ul privind insula Psimithos, care în realitate nu există.

„Psimithos, în drum spre plaja Lalaista. Insulă uimitoare pentru cei care doresc vacanțe alternative și ieftine departe de aglomerație și turism de masă. Există rute de la Perama la insulă în fiecare a doua joi a lunii”, este doar uan din multele postări de pe rețeaua socială X care promovează insula Psimithos”.

Ψίμυθος, στο δρόμο για την παραλία Λαλάϊστα. Εκπληκτικό νησί για όσπους θέλουν εναλλακτικές και φθηνές διακοπές μακρία από την πολυκοσμία και τον μαζικό τουρισμό. Υπάρχουν δρομολόγια από Πέραμα για το νησί κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα, μπαίνεις σε καράβι ξηρού φορτίου που> pic.twitter.com/MhFPI3q5Lx

— Boltzmann Brain (@bolltzmann) August 25, 2024

Publicația elenă scrie că în multe insule din Grecia vara aceasta nu a fost loc nici măcar de un ac. Una dintre acestea pare să fi fost Psimithos, o insulă nelocuită care se remarcă prin festivalurile sale care culminează, ca de obicei, pe data de cincisprezece august, reia To Vima, o postare de pe rețeaua socială.

Dacă nu l-ați vizitat, utilizatorii rețelei X vă îndeamnă să faceți acest lucru. Dacă vă întrebați de ce nu ați auzit niciodată de această insulă retrasă, există un motiv destul de bun: pur și simplu, nu există!

Psimithos este o născocire a imaginației, o dovadă a cât de ușor pot fi oamenii influențați de internet.

Inclusiv ministrului Sănătății, Adonis Georgiadis, a răspuns la unele  comentariile în care așa zișii turiștii se plângeau de neajunsurile sistemului public de sănătate de pe insulă.

Cum a început totul cu Psimithos

Insula a fost inventată de jurnalistul Kostas Maniatis, cunoscut pe X ca numele de cont @beatBukowski.

Unul dintre tweeturile sale a fost suficient pentru a pune Psimithos în topul tendințelor.

„A găsit un nume fals pentru o insulă, puțin fantezist, Psimythos și a spus că acesta distracția a fost acolo. Nu ai fost în Psimythos? Eh, prietene, a fost nebunie anul acesta” a scris el.

A fost suficient pentru a da drumul unui val de căutări.

Γηπεδάκι μπάσκετ στην Ψίμυθο, σουτάκια και βουτιές, μαγεία. pic.twitter.com/xiDWlmTqwU

— Χόρτο ☘️ Μαγικό (@HortoMagiko) August 25, 2024

Gluma a fost continuată de utilizatorii X care și-au dat drumul imaginației și au făcut o insulă magică, pe care dacă nu te duci „pierzi!”.

A creat inclusiv un site pentru insula fictivă, i s-a atribuit o istorie colorată și despre care se spune că are locuri care „trebuie neapărat vizitate”. Site-ul prezintă inclusiv variante de cazare și recomandări privind traseul care te duce în insula Psimythos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net