Iran a devenit un butoi cu pulbere! Femeile își taie părul și țara e cuprinsă de proteste violente

Ultima actualizare:

Iran s-a transformat într-un butoi cu pulbere, scânteia fiind declanșată chiar de autoritățile care impun o lege tiranică, guvernată după cele mai extremiste reguli religioase.

Persanii au fost aduși în pragul disperării, după ce „Poliția moralității”, o miliție a regimului tiranic de la Teheran, a reținut-o pe Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, dintr-o provincie kurdă a țării, pe motiv că nu purta hijab-ul într-o manieră adecvată.

Victima a ajuns în comă la spital și a decedat, ulterior

Fata a ajuns la spital, în comă, unde a decedat, ulterior, iar mărturiile despre comportamentul agresiv al respectivei miliții au început să iasă la iveală. Așa că iranienii au ieșit în stradă, declansând ample proteste împotriva guvernului care aplică o lege bazată pe interpretări religioase extremiste.

Sute de protestatari au fost arestați, așa că demonstrațiile au devenit violente și s-au răspândit în peste 13 orașe, majoritatea locuite de etnici kurzi. 

Vezi și: Două lesbiene au fost condamnate la moarte în Iran!

În timp ce șefii poliției se scuză afirmând că tânăra Mahsa Amini a decedat din cauze naturale, în urma unor afecțiuni medicale cardiace, forțele de ordine încearcă să îi respingă pe protestatari în mod violent, folosind tunuri cu apă sau gaze lacrimogene.

Au fost raportate cel puțin trei decese, în urma intervențiilor în forță ale trupelor speciale. Practic, Guvernul de la Teheran aplică tactici de o violență înfiorătoare împotriva propriilor cetățeni.

Pe platformele de socializare, mai multe femei protestează într-un mod simbolic, prin tăierea părului. În religia islamică, femeilor le este interzis să își tundă părul mai scurt de nivelul umerilor, pentru a evita să fie confundate cu bărbații.

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a impus, în urmă cu câteva săptămâni, o aplicare mai strictă a codului vestimentar feminin, care impune acoperirea capului cu voal.

Citește și: Vladimir Putin, imagini îngrijorătoare din Iran: s-a îngrășat, șchiopătează și își mișcă greu brațul drept

Mulțimea furioasă pune decesul tinerei de 22 de ani pe seama acestor reguli înăsprite și acuză Guvernul din Iran de reprimarea drepturilor femeilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net