Iran a devenit un butoi cu pulbere! Femeile își taie părul și țara e cuprinsă de proteste violente

Iran s-a transformat într-un butoi cu pulbere, scânteia fiind declanșată chiar de autoritățile care impun o lege tiranică, guvernată după cele mai extremiste reguli religioase.

Persanii au fost aduși în pragul disperării, după ce „Poliția moralității”, o miliție a regimului tiranic de la Teheran, a reținut-o pe Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, dintr-o provincie kurdă a țării, pe motiv că nu purta hijab-ul într-o manieră adecvată.

Victima a ajuns în comă la spital și a decedat, ulterior

Fata a ajuns la spital, în comă, unde a decedat, ulterior, iar mărturiile despre comportamentul agresiv al respectivei miliții au început să iasă la iveală. Așa că iranienii au ieșit în stradă, declansând ample proteste împotriva guvernului care aplică o lege bazată pe interpretări religioase extremiste.

Sute de protestatari au fost arestați, așa că demonstrațiile au devenit violente și s-au răspândit în peste 13 orașe, majoritatea locuite de etnici kurzi. 

Vezi și: Două lesbiene au fost condamnate la moarte în Iran!

În timp ce șefii poliției se scuză afirmând că tânăra Mahsa Amini a decedat din cauze naturale, în urma unor afecțiuni medicale cardiace, forțele de ordine încearcă să îi respingă pe protestatari în mod violent, folosind tunuri cu apă sau gaze lacrimogene.

Au fost raportate cel puțin trei decese, în urma intervențiilor în forță ale trupelor speciale. Practic, Guvernul de la Teheran aplică tactici de o violență înfiorătoare împotriva propriilor cetățeni.

Pe platformele de socializare, mai multe femei protestează într-un mod simbolic, prin tăierea părului. În religia islamică, femeilor le este interzis să își tundă părul mai scurt de nivelul umerilor, pentru a evita să fie confundate cu bărbații.

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a impus, în urmă cu câteva săptămâni, o aplicare mai strictă a codului vestimentar feminin, care impune acoperirea capului cu voal.

Citește și: Vladimir Putin, imagini îngrijorătoare din Iran: s-a îngrășat, șchiopătează și își mișcă greu brațul drept

Mulțimea furioasă pune decesul tinerei de 22 de ani pe seama acestor reguli înăsprite și acuză Guvernul din Iran de reprimarea drepturilor femeilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

cub silvia chifiriuc png
cub loredana groza png
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
colaj coolio png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
FotoJet jpg
politist local
shutterstock 2118165380 jpg
image
image
image
image
Buncărele de lux vor fi construite sub conacele miliardarilor jpg
Bărbați ruși cu bagaje pe jos sau cu biciclete ies din Rusia și trec în Georgia pe la vama din Verkhnii Lars FOTO EPA EFE (3) jpg
must jpeg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra