Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord!


    176 de oameni și-au pierdut viațaFoto: AFP
176 de oameni și-au pierdut viațaFoto: AFP

Iranul a recunoscut, sâmbătă dimineață (11 ianuarie), că a doborât din greșeală avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Autoritățile din Tehera susțin că acest accident este consecinţa unei erori umane şi a „aventurismului SUA”. Inițial, Iranul nu a recunoscut doborârea avionului ucrainean și a dat vina pe compania Boeing.

„Concluziile preliminare a unei anchete interne a Forţelor Armate: o greşeală umană într-o perioadă de criză cauzată de aventurismul SUA a dus la dezastru. Regretăm profund şi transmitem scuze şi condoleanţe poporului nostru, familiilor victimelor şi celorlalte naţiuni afectate”, a scris ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif pe Twitter. 

Cei mai mulți pasageri erau iranieni și canadieni

Preşedintele Hassan Rohani a vorbit despre o mare tragedie şi o „greşeală impardonabilă”, subliniind că Iranul „regretă profund” că a tras din greşeală contra aparatului. Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la doar câteva minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev. Toți cei 176 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața. Cei mai mulți erau iranieni și canadieni, dar și afgani britanici suedezi și ucraneeni. 

FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (6) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (7) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg