Israel: Scad infecțiile cu varianta Delta a coronavirusului după administrarea unei a treia doze de vaccin


    Delta a intrat în Israel în iunie, chiar când  ţara începea să beneficieze de efectele celei mai rapide campanii de vaccinare.foto: Shuttestock
Delta a intrat în Israel în iunie, chiar când ţara începea să beneficieze de efectele celei mai rapide campanii de vaccinare.foto: Shuttestock

La mai puţin de o lună de la debutul campaniei de administrare a unei a treia doze de vaccin pentru Covid-19, în Israel au apărut primele semne ale impactului acesteia asupra ratei de infectare şi a formelor grave de îmbolnăvire alimentate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit autorităţilor şi specialiştilor

Varianta Delta a intrat în Israel în iunie, chiar când  ţara începea să beneficieze de efectele celei mai rapide campanii de vaccinare, potrivit news.ro.Cu economia deschisă şi majoritatea restricţiilor eliminate, Israelul a trecut rapid de la un număr cu o singură cifră al infecţiilor  şi niciun deces la circa 7.500 de cazuri zilnice săptămâna trecută, 600 de persoane spitalizate în stare gravă şi peste 150 de decese.

Pe 3 iulie, Israelul a început să administreze a treia doză a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BionTech persoanelor de peste 60 de ani, fiind prima ţară care a făcut acest lucru.

Joi, eligibilitatea a fost extinsă la persoanele cu vârste de cel puţin 30 de ani care au primi a doua doză acum cel puţin 5 luni, afirmând că vârsta ar putea fi redusă în continuare.

În ultimele 10 zile, pandemia a început să scadă la prima grupă de vârstă, din care au fost vaccinate deja cu a treia doză peste 1 milion de persoane, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii şi specialiştilor intervievaţi de Reuters.

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate cu vârsta de peste 60 de ani a început să scadă

Rata de răspândire a bolii în rândul persoanelor vaccinate cu vârsta de peste 60 de ani - cunoscută sub numele de rata de reproducere - a început să scadă constant în jurul datei de 13 august şi a coborât sub 1, indicând faptul că fiecare persoană infectată transmite virusul la mai puţin de o altă persoană. O rată de reproducere mai mică de 1 înseamnă că un focar cedează.

Specialiştii au spus că rapelurile au un impact asupra infecţiilor, dar că şi alţi factori contribuie probabil şi la declin.

"Cifrele sunt încă foarte mari, dar ceea ce s-a schimbat este că creşterea foarte mare a ratei infecţiilor şi a cazurilor severe a încetinit, la fel ca şi ritmul în care se răspândeşte pandemia", a spus Eran Segal, cercetător de date la Institutul Weizmann şi consilier al guvernului.

”Acest lucru se datorează probabil celei de-a treia doze, absorbţiei persoanelor care iau prima doză şi numărului mare de persoane infectate pe săptămână, posibil până la 100.000, care au acum imunitate naturală”, a spus Segal.

După ce a atins una dintre cele mai mari rate de infecţie per capita din lume în această lună, întrebarea este acum dacă Israelul poate să se lupte pentru a ieşi dintr-un al patrulea focar fără a impune un alt blocaj care i-ar afecta economia.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
14 miki kpital si razvan constantinescu adrian pervoschi trenduri 2020 al patrulea jovsky studio 6 jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
bani mita lei FOTO Shutterstock
zbor Wizz Air întârziat pe Aeroportul Otopeni jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg