Joe Biden explică de ce s-a retras din cursa prezidențială. „Mi-a devenit clar”

Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden a apărut miercuri în fața națiunii cu un discurs mult așteptat. Președintele american a adus lămuriri despre retragerea sa din cursa prezidențială care a năucit America și întreaga lume. Biden a spus că a înțeles că e timpul pentru „voci mai tinere”.

2 kamala harris prima femeie presedinte a sua joe biden jpg jpeg

„Predau torța unei noi generații”

Joe Biden a explicat miercuri în discursul în fața națiunii că a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat deoarece trebuie să „unească” Partidul Democrat înainte de alegerile prezidenţiale prevăzute să aibă loc în noiembrie.

„În ultimele săptămâni mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această acţiune crucială”.

„Apărarea democraţiei este mai importantă decât orice titlu”, a spus Joe Biden, potrivit unor extrase din discursul său publicate pe platforma X de un purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Am decis că cel mai bun mod de a merge mai departe este să predau torţa unei noi generaţii. Acesta este cel mai bun mod de a ne unifica naţiunea”, le-a spus el americanilor, adăugând că a venit timpul „pentru voci noi (…) voci mai tinere”, relatează AFP.

„America, „mai puternică decât orice tiran”

Joe Biden a apreciat că America este "mai puternică" decât "orice tiran" în discursul rostit pentru a explica refuzul său de a-l confrunta pe Donald Trump pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

"America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai vastă decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran", a spus preşedintele democrat, retras din cursa prezidențială duminică, la scurt timp după ce Casa Albă anunțase că are Covid.

Ce a spus Biden despre Kamala Harris

Joe Biden a salutat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, favorita democraţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, numind-o o femeie "cu experienţă şi puternică".

„Este experimentată, este puternică, este competentă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi”, a afirmat preşedintele Joe Biden.

Preşedintele democrat a ales o oră de mare audienţă, 20:00 (00:00 GMT joi), pentru a se adresa din Biroul Oval despre una dintre cele mai mari tulburări politice din istoria modernă a ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net