Joe Biden, „președintele gafelor”! Cele mai jenante momente din mandatul său

Joe Biden (81 de ani) a renunțat la cursa prezidențială din 2024 după ce ani de gafe jenante par să-l fi ajuns din urmă. Cu doar câteva zile înainte de anunțul său, el a promis că se va lupta până la capăt pentru a obține un nou mandat la Casa Albă și că îl va învinge pe Donald Trump. Iată cele mai stânjenitoare momente ale căror protagonist a fost actualul președinte american.

Joe Biden cu brațele deschise
Joe Biden a făcut o serie de gafe monumentale (Foto: Profimedia)

Joe Biden l-a confundat pe Zelenski cu Putin

 Recent, Joe Biden l-a prezentat pe președintele ucrainean Volodomir Zelenski drept „președintele Putin” într-o gafă monumentală la summitul NATO. „Vi-l prezint pe președintele Ucrainei, care a demonstrat determinare și curaj. Doamnelor și domnilor, președintele Putin”. Reacția liderilor NATO l-a făcut pe Biden să se corecteze imediat: „Nu, îl vom învinge pe Putin!”. El a pus încurcătura în seama faptului că este „extrem de concentrat” pe înfrângerea liderului de la Kremlin.

A spus că Trump este vicepreședintele lui

La câteva ore după summitul NATO, Joe Biden l-a numit pe Donald Trump drept „vicepreședintele meu”. De fapt, el voia să vorbească despre vicepreședinta Kamala Harris. „Uitați, nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump pentru a fi vicepreședinte, dacă aș fi crezut că nu este calificat să fie președinte”, a spus democratul, în fața reporterilor.

A uitat numele secretarului Apărării

Biden a uitat numele propriului secretar al Apărării, Lloyd Austin, în timpul unui interviu și, în schimb, l-a numit „bărbatul negru”. Președintele vorbea despre el în timp ce făcea campanie în Las Vegas - o călătorie care a fost întreruptă miercuri, când a fost testat pozitiv pentru COVID-19. „Trebuie să tratezi oamenii cu demnitate. De exemplu, uită-te la căldura pe care o primesc pentru că l-am numit pe...pe secretarul Apărării, un... un bărbat negru”, a bolborosit Joe Biden.

N-a dat mâna cu președintele Braziliei

În septembrie anul trecut, Biden a făcut gafă după gafă le summitul ONU. Atunci când a ajuns la eveniment, s-a lovit de steagul brazilian amplasat într-un colț, părând că este confuz cu privire la direcția pe unde trebuie să o ia. Când se afla pe scenă alături de președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, președintele american a plecat fără să-i strângă mâna omologului brazilian.

A fost campion la căzături

A căzut de mai multe ori. Biden s-a împiedicat și s-a trântit pe podea, în timpul unei ceremonii Air Force, din Colorado, vara trecută. Dar el a căzut în public de  mai multe ori de la preluarea mandatului în ianuarie 2021. S-a împiedicat de trei ori în timp ce urca la bordul avionului prezidențial Air Force One, în martie 2021. Ulterior, în iunie 2022, președintele Joe Biden a căzut de pe bicicletă în timp ce se plimba în apropierea casei sale din Rehoboth Beach din Delaware, unde el și soția sa și-au sărbătorit aniversarea a 45 de ani de mariaj. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net