După retragerea lui Joe Biden s-a înregistrat un record de strângere de fonduri pentru prezidențialele SUA pentru candidatura Kamalei Harris

Ultima actualizare:

După ce preşedintele Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa prezidențialelor din SUA, a  declarat că o sprijină pe vicepreşedinta Kamala Harris. Imediat după, grupul de acţiune politică care strânge bani pentru politicienii de stânga şi democraţi ActBlue a anunţat că a înregistrat cea mai mare colectare de fonduri pe o singură zi pentru prezidenţialele americane din 2024. 

Kamala Harris și Joe Biden Foto: arhivă Click!
Kamala Harris și Joe Biden Foto: arhivă Click!

Record de strângere de fonduri pentru Kamala Harris 

„La orele 21.00 (luni, 01.00 GMT), simpatizanţii de bază au strâns 46,7 milioane de dolari (42,8 milioane de euro) prin intermediul ActBlue, după lansarea candidaturii vicepreşedintei Kamala Harris. Aceasta este cea mai mare strângere de fonduri în decurs de o zi din ciclul 2024", a indicat pe reţeaua socială X grupul ActBlue.

Kamala are susținerea lui Joe Biden 

Duminică, preşedintele democrat Joe Biden a anunţat că renunţă se prezinte la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Liderul de la Casa Albă şi-a exprimat sprijinul pentru vicepreşedinta Kamala Harris. „Vreau să îmi ofer sprijinul total şi susţinerea pentru Kamala, pentru a fi candidata partidului nostru în acest an", a scris Joe Biden pe reţeaua socială X. 

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, spune că va solicita nominalizarea prezidențială a Partidului Democrat, după anunțul retragerii lui Joe Biden. „Sunt onorată să am susținerea președintelui și intenția mea este să obțin și să câștig această nominalizare. În ultimul an, am călătorit în toată țara, discutând cu americanii despre alegerea clară în aceste alegeri importante. Și asta voi continua să fac în zilele și săptămânile următoare. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a uni Partidul Democrat – și a ne uni națiunea – pentru a-l învinge pe Donald Trump și agenda sa extremă: Proiectul 2025. Mai avem 107 zile până în ziua alegerilor. Împreună, vom lupta. Și împreună, vom câștiga”, a transmis Kamala Harris.

Cine este Kamala Harris 

Născută în Oakland, California, din doi părinți imigranți, o mamă născută în India și un tată născut în Jamaica, părinții ei au divorțat când ea avea cinci ani și a fost crescută în principal de mama ei, Shyamala Gopalan Harris, cercetătoare în domeniul cancerului și activist pentru drepturile civile.

Ea a crescut implicată în moștenirea sa indiană, însoțindu-și mama în vizitele în India, dar doamna Harris a spus că mama ei a adoptat cultura neagră din Oakland, cufundându-și cele două fiice - Kamala și sora ei mai mică Maya - în ea. „Mama mea a înțeles foarte bine că crește două fiice de culoare”, a scris ea în autobiografia sa The Truths We Hold. „Știa că țara ei adoptivă ne va vedea pe mine și pe Maya ca pe niște fete de culoare și era hotărâtă să se asigure că vom deveni femei de culoare încrezătoare și mândre.”

Educația primită de Kamala

Rădăcinile și educația ei biracială înseamnă că ea întruchipează și se poate implica și atrage multe identități americane. Acele părți ale țării care au înregistrat schimbări demografice rapide, schimbări suficiente pentru a modifica politica unei regiuni, văd în ea un simbol aspirațional.

Dar perioada petrecută la Universitatea Howard, unul dintre cele mai importante colegii și universități istorice de culoare din țară, a fost una dintre cele mai formative experiențe din viața sa. Lita Rosario-Richardson a cunoscut-o pe Kamala Harris pe când era la Howard, în anii 1980, când studenții se adunau în zona Yard a campusului pentru a petrece timpul împreună și a discuta despre politică, modă și bârfe. „Am observat că avea un simț acut al argumentării”, a spus ea.

Experiența universitară trăită de Kamala Harris

S-au apropiat din cauza aptitudinii pentru dezbateri energice cu republicanii din campus, a experienței lor de a crește cu mame singure, chiar și din cauza faptului că amândouă sunt din zodia Balanței. A fost o perioadă formativă și din punct de vedere politic. „Reagan era președinte la acea vreme și era epoca apartheidului și se vorbea mult despre dezinvestire cu „trans Africa” și despre problema sărbătorii Martin Luther King”, a declarat dna Rosario-Richardson.

„Știm că, fiind descendenți ai oamenilor înrobiți și ai oamenilor de culoare care au ieșit din colonizare, avem un rol special și că o educație ne conferă o poziție specială în societate pentru a contribui la realizarea schimbării”, a explicat ea - a fost o filosofie și o chemare la acțiune care au făcut parte din experiența universitară trăită de Kamala Harris.

"Eu sunt cine sunt. Sunt bine cu asta"

Dar Kamala Harris operează cu ușurință și în comunitățile predominant albe. Primii ei ani au inclus o scurtă perioadă în Canada. Când doamna Gopalan Harris a acceptat un post de profesor la Universitatea McGill, doamna Harris și sora ei mai mică, Maya, au mers cu ea, urmând cursurile școlii din Montreal timp de cinci ani. Kamala Harris spune că s-a simțit întotdeauna confortabil cu identitatea sa și se descrie pur și simplu ca „americancă”.

Ea a declarat pentru Washington Post în 2019 că politicienii nu ar trebui să se încadreze în compartimente din cauza culorii sau originii lor. „Punctul meu de vedere a fost: Eu sunt cine sunt. Sunt bine cu asta. S-ar putea să fie nevoie să vă dați seama, dar mie îmi convine”, a spus ea. De la bun început, după cum atestă prietena sa, dna Rosario-Richardson, a arătat abilitățile care i-au permis să fie una dintre puținele femei care au depășit barierele. „Asta este ceea ce m-a atras să o fac să se alăture echipei de dezbateri [de la Universitatea Howard], o neînfricare”, a spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net