Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. Kamala Harris îl va înfrunta pe Trump?

Președintele Joe Biden (81 de ani) și-a anunțat oficial retragerea din cursa pentru Casa Albă, după seria de gafe care a arătat lumii că nu mai poate câștiga un nou mandat.

image png

Liderul american a făcut anunțul printr-o scrisoare postată pe contul său oficial de Twitter/X că nu mai dorește să fie reales în funcția de președinte al SUA. Biden a mai spus că va vorbi cu națiunea în cursul săptămânii mai detaliat.

Într-o nouă postare, Joe Biden a anunțat că o susține pe Kamala Harris ca succesoare a sa. 

Biden o susține pe Kamala Harris

"Deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu”, a scris Biden într-o scrisoare pe care a postat-o pe contul său X.

Președintele a făcut anunțul șocant după o campanie de presiune de câteva săptămâni din partea liderilor, organizatorilor și donatorilor democrați care nu vedeau calea spre victorie atât timp cât Biden rămânea reprezentant al Partidului Democrat. O performanță dezastruoasă în dezbateri luna trecută și aparițiile sale publice neuniforme de atunci nu au făcut decât să exacerbeze temerile de multă vreme ale alegătorilor că președintele în vârstă de 81 de ani e pur și simplu prea bătrân pentru a mai servi încă patru ani, scrie adevarul.ro.

Trump:  „Kamala Harris va fi mai ușor de învins” 

Decizia lui Biden de a se retrage din cursă, deși rămâne președinte, încheie câteva săptămâni unice în politica americană, cel mai recent episod uluitor dintr-un sezon electoral neobișnuit de tumultuos. Trump, fostul președinte și candidat republican, a supraviețuit  unui atentat asupra vieții sale în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania. Biden, după ce a făcut apel la calm în urma atacului, a revenit săptămâna trecută în campania electorală hotărât să-și salveze candidatura și să-și demonstreze încă o dată că cei care se îndoiesc au greșit.

Care a fost prima reacție a lui Donald Trump la anunțurile făcute de Joe Biden? El  a declarat pentru CNN că democrata Kamala Harris "va fi mai ușor de învins" decât Biden.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net