Kamala Harris a ajuns în România pentru întâlnirea cu Klaus Iohannis

Kamala Harris a ajuns în România pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu premierul țării, Nicolae Ciucă. De asemenea, s-a anunțat că la întâlnire va fi prezent și Florin Cîțu, președintele Senatului.

kamala harris jpeg

Ministrul de externe, la aeroport

Kamala Harris a ajuns în România în jurul orei 13 30, unde a fost întâmpinată de ministrul de externe al României și de ambasadorul României în SUA.

Odata ce a ajuns la Palatul Cotroceni, vicepreședinta SUA a fost primită de Klaus Iohannis. Aici au fost intonate atât imnul Statelor Unite ale Americii, cât și imnul României.

Programul întâlnirilor

image

Conform programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis o primeşte, vineri, la ora 14.00, pe Kamala Harris, la Palatul Cotroceni.

După ceremonia primirii oficiale de la Palatul de Ceremonii, cei doi oficiali au programate discuții, urmate de consultări oficiale la care va fi prezent și Nicolae Ciucă.

image

Conform aceluiași anunț, la ora 15.30  preşedintele României şi vicepreşedintele SUA vor face declaraţii de presă comune.

Vizita în România a urmat după  după o întâlnire  în Polonia, în timpul căreia a lăudat poporul polonez pentru că a primit peste un milion de refugaţi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie.

Scopul întâlnirii din România 

Președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, dar și despre perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Măsuri extreme de securitate

Autoritățile au luat măsuri de securitate pentru vizita vicepreședintelui Statelor Unite. 

Sute de persoane vor fi implicate în asigurarea securității. Este vorba despre ofițeri români, angajați ai SPP, SIE, SRI, Ministerului Apărării și Ministerului de Interne. Coloana oficială va fi formată din zeci de mașini, toate blindate, care se vor întinde pe o lungime de aproximativ 300 de metri.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net